Per Pallesen om ugens ‘Matador’-afsnit: Jeg er ikke et dumt svin

Per Pallesen guider hver uge seerne gennem 'Matador' for HER&NU.

Hvor var du dog ubehagelig at svigte Agnes på den måde!

Den kommentar har jeg hørt igen og igen – både pr. brev og samtaler på gaden og i supermarkeder.

Indrømmet, jeg var ikke helt fin i kanten overfor Agnes i afsnit 4 af 'Matador', men ligefrem at få en skideballe på gader og stræder, synes jeg er lige i overkanten.

Det er mærkeligt, hvordan seerne opfatter én på skærmen. ”Han er sikkert også en kedelig karl privat, når han kan opføre sig sådan overfor den søde og sympatiske Agnes”. Jamen sådan er rollen jo skrevet af Lise Nørgård – og sådan skal rollen spilles.

Mange af de sure seere, som jeg har talt med, ender med at sige: ”Jamen, du er da ikke så dumt et svin i virkeligheden.”

LÆS OGSÅ: Derfor skulle Hr. Schwann dø i ‘Matador’

LÆS OGSÅ: Per Pallesen afslører ny ‘Matador’-fejl

Mads Skjern er en dejlig kollega

Jeg husker, da jeg var barn og så filmen 'De pokkers unger', der spillede Preben Neergaard en børnelokker i en cykelkælder. Mange år efter kunne jeg ikke fordrage ham, når jeg så ham i andre film. Senere spillede jeg sammen med ham og blev instrueret af ham i Shakespeares 'En Skærsommernatsdrøm'. Han var en sød og hyggelig kollega. Men publikum identificerer én, med den man spiller.

Jørgen Buckhøj alias Mads Skjern er jo, som serien skrider frem, heller ikke noget udpræget sympatisk menneske.

Privat var han en utrolig dejlig og humoristisk kollega. Jeg traf Jørgen første gang, da jeg i 1962 kom på elevskole på Aalborg Teater. Samme år startede han som skuespiller på teatret, hvor han var en hjælpsom, morsom og dejlig kollega. Senere har jeg spillet sammen med ham – både på Nørrebro Teater, Gladsaxe Teater, på tv, og hver gang med stor fornøjelse.

Jørgen havde et dejligt lune – og på scenen altid et glimt i øjet. Jeg husker især en forestilling på Gladsaxe Teater. Hver aften i en bestemt scene så han meget intenst på mig med et lille smil på læben. Jeg døde af grin og prøvede på at skjule det. Det hjalp ikke, sku´ jeg hilse at sige.

Privaterier på scenen er absolut ikke tilladt, selvom det samtidig at så skønt at opleve. Det bobler i maven på én, men er absolut forbudt.

Nå, men privat er jeg altså ikke det dumme svin, som svigtede Agnes i 'Matador'. Jeg spillede bare den rolle, som Lise Nørgård havde skrevet til mig.

LÆS OGSÅ: ‘Matador’-stjerne står frem: Jeg blev voldtaget

LÆS OGSÅ: Per Pallesen afslører ny ‘Matador’-fejl

Stolt af at medvirke

Ja, så nåede vi til 18. afsnit – det sidste i denne omgang.

Danmark er stadig besat. Alt er rationeret og alle fryser i en af de koldeste vintre nogensinde.

Dr. Hansen, Kresten m.fl. er aktive i deres skjulte kamp mod tyskerne. Sabotagen er kommet til Korsbæk i form af en kæmpe eksplosion, der ryster hele den lille by.

Steins lejlighed bliver ransaget af tyskerne, der jager jøder over hele landet. Stein opsøger Varnæs, som er i København, men Maude ”gemmer” ham, hjulpet af Daniel, ude på grisehandlerens gård, hvorefter Kresten får ham sendt til Sverige.

Så der er også her i sidste afsnit rigtig gang i historien fra Korsbæk. Igen ser vi gode gedigne skuespillere udfolde sig i godt skrevne roller.

En stor fornøjelse. Endnu engang siger jeg til mig selv – hvor er jeg dog stolt over at medvirke i 'Matador'.

Du kan se ‘Matador i aften klokken 20:00 på DR1.

LÆS OGSÅ: ‘Matador’: Hvad skete der med Maude og Laura?

LÆS OGSÅ: Per Pallesen om ugens ‘Matador’-afsnit: Optagelse efter optagelse gik i vasken