Per Pallesen: Der bliver spundet guld på 'Matador'

Per Pallesen guider hver uge seerne gennem ‘Matador’ for HER&NU.

Hele syv gange er 'Matador' rullet over skærmen i de danske hjem. Og serien er blevet vist i Jugoslavien, Spanien, Australien, Canada, Belgien, Tyskland samt flere gange i Norge og Sverige. 'Matador' er optaget i kulturkanonen for bevarelse af dansk kultur. Det kan man vel kalde en succes.

(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

Her 40 år efter vi indspillede serien, har nye generationer sat sig foran skærmen og nydt en gang Danmarkshistorie og oplevet, hvordan det var, dengang mor og far var unge.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: ‘Matador’: Hvad skete der med Maude og Laura?

LÆS OGSÅ: ‘Matador’-stjerne står frem: Jeg blev voldtaget

Stadigvæk får jeg fanbreve med ønsket om autografer og et foto – helst som Boldt. På gaden bliver jeg tit tiltalt med 'Go´daw tjener Boldt!'. For et par år siden besøgte min kone og jeg Hanoi i Vietnam. Pludselig blev vi stoppet på gaden af et dansk rejseselskab: 'Jamen der har vi jo tjener Boldt!'

(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

På nettet kan man købe t-shirts med et billedtryk af Mads og Daniel, der ankommer til Korsbæk. Man kan også købe køleskabsmagneter med skuespillernes navne fra serien. Og så findes der små modeller af Agnes´ systue, Omegnsbanken, Korsbæk Bank og Jernbanerestauranten, alt imens Matador-logoet kan ses på alt fra tehætter til køkkenvægte. Korsbæk-kager og Matador-pølser har jeg smagt. Der er udgivet flere bøger om serien.

Ja, det er utroligt, hvor mange der har spundet guld på Matadors succes.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Per Pallesen om ugens ‘Matador’-afsnit: Jeg er ikke et dumt svin

Masser af drama

Her i afsnit 23 sker der så sandelig også en masse.

Jernbanerestauranten skal bygges om, så der også kan danses, så Fede er sandelig kommet på malerarbejde. Og en lille morsom scene, hvor man ser Henning Bahs (en af fædrene til serien) arbejde som håndværker ved ombygningen af Jernbanerestauranten. Ulrik har et møde med Ellen og fortæller, at han skal giftes med Maja. Boldt lytter diskret, og udbasunerer nyheden til højre og venstre. Som han siger: "Bruden er med rogn!"

LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard om omstridt ‘Matador’-scene: Den findes IKKE!

(Foto: DR/Bror Bernild)
(Foto: DR/Bror Bernild)

Jørgen overfalder hr. og fru murermester Jessen på Hotel Postgården, fordi Jessen ikke vil have Jørgen med i Korsbæk Banks bestyrelse. Under en visit hos Varnæs betror Misse Korsbæks fine damer, at hun "drager mændene". Der er stadigvæk "ugler i mosen" omkring måden, Havgården er blevet handlet på. Jørgen og Mads har et opgør. Det har Mads og Kresten også, og det munder ud i, at de skilles som uvenner. Ellen vil ikke ind i Mads' forretning, hun foretrækker at læse til tandlæge. Ingeborg står hele tiden ved Mads´ side, men kan ikke gøre noget. Mads’ imperium er ved at smuldre.

Jo der er så sandelig 'lagt i ovnen' til sidste spændende afsnit af 'Matador'.

LÆS OGSÅ: Per Pallesen afslører ny ‘Matador’-fejl

LÆS OGSÅ: Derfor skulle Hr. Schwann dø i ‘Matador’

LÆS OGSÅ: ‘Matador’-stjerne står frem: Jeg blev voldtaget