Paradisoer om kønsneutralt twist: Det ændrer spillet

En kærkommen ændring, der var på tide, mener deltagerne i den 17. sæson af programmet.

Igennem 16 sæsoner af ‘Paradise Hotel’ har det med enkelte undtagelser gået ud på, at deltagerne skulle danne par med en person af det modsatte køn, og i finalen skulle troskaben så til slut stå sin prøve. Men i år bliver der vendt op og ned på det hele. Det stod klart, da Rikke Gøransson i sæsonens første afsnit, som fik premiere 00.01 i dag, sagde, at det er fuldstændig ligegyldigt, om man danner par med en dreng eller en pige.

LÆS OGSÅ: KÆMPE ‘PARADISE’-BRØLER: Optagelserne er forsvundet

Og den udvikling er noget, som deltagerne er glade for. Der er bred enighed om, at det var på tide, at programmet bliver kønsneutralt, og måske har det haft indflydelse på startcastet også, påpeger Sinan.

- Det er SÅ mega nice, at det er kønsneutralt, jeg blev så glad for det. Jeg tænkte sådan, at tager de nu hensyn til mig, fordi jeg måske ikke rigtig har nogen labels for min seksualitet. Jeg har jo sagt, at jeg er panseksuel, jeg går meget op i personens indre i stedet for det ydre. Og jeg blev mega glad, for så tænkte jeg sådan, at alle får en chance, hvis  det bliver kønsneutralt, der er ikke nogen, der føler sig udstødte eller udenfor, fastslår han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe taler ud om kræftsygdom

- Måske er det derfor, jeg er valgt til startcastet. Jeg sagde også tidligt i castingen, at det er så mega sexistisk (at parrene består af en dreng og en pige, red.), og jeg vil gerne komme her for at spice det lidt op. Så da jeg hørte, det var kønsneutralt, tænkte jeg: Har jeg måske har indflydelse på det? Så jeg er også meget glad for, at de (produktionen, red) går ind for det.

LÆS OGSÅ: Trine åbner op om bruddet med Mathias

Passer til den moderne tid

Når et program som 'Paradise Hotel' har mange år på bagen, er det vigtigt at følge med tiden og forny sig selv, hvis man stadig vil tiltrække de unge, og her peger flere af deltagerne på, at det kønsneutrale twist er en kærkommen ændring.

- Det er rigtig fedt, for det passer også til den moderne tid, synes jeg. Det giver jo bare nogle større muligheder, min første tanke var lidt, at det var nødvendigt stadig at have en mandlig partner, for man skal lige vænne sig til tanken om, at man rent faktisk også kan stå som partner med en pige, fortæller Monique og fortsætter:

- Så i baghovedet var det egentlig altid sådan for mig, at jeg tænkte, man skulle være sammen med en fyr, men det kunne jo også give nogle fordele at være sammen med en pige senere hen i spillet, så det var mega spændende, synes jeg. Jeg synes det var mega fedt, da vi fik det at vide.

LÆS OGSÅ: UHH! Nyt realitypar?

Det ændrer spillet

Jonas er med egne ord kæmpe fan af ændringen, og han påpeger også, at det kan have afgørende betydning for spillet, at det ikke kun handler om at finde en partner af det modsatte køn.

- Det kan skabe nogle andre konstellationer og måske nogle helt andre ting. For to drenge, der bor sammen, det har måske sin charme, der sker måske nogle andre sjove ting, end hvis det er en dreng og en pige, lyder det kryptisk fra Jonas.

Om det kønsneutrale setup varer hele sæsonen, er endnu uvist, men det lyder som om, der i hvert fald er gennemgående spænding omkring par-konstellationerne i sæson 17, så der er god grund til at følge med.

LÆS OGSÅ: WHAT! Elviras kæreste er en gift mand