'Paradise'-Nadja om voldelige forhold: Troede, jeg var syg

De seneste år har været svære for 'Paradise'-stjernen Nadja Hansen, der har levet i voldelige forhold. Nu er hun klar til at fortælle om hendes oplevelser.

Den tidligere 'Paradise Hotel'-stjerne, Nadja Hansen, har levet i to psykisk og fysisk voldelige forhold. Nu har Nadja fundet lysten og modet til at tale ud om tiden med de voldelige kærester.

LÆS OGSÅ: HØR FORKLARINGEN: Paradiso tiltalt for voldtægt mod sovende kvinde

- Jeg har længe gerne ville snakke om det, men har ikke været klar til det. Men nu føler jeg mig klar, og jeg føler, jeg er helet efter forholdene. Jeg har ikke kunne fortælle om det før, fordi man kan ikke redde andre, hvis man ikke kan redde sig selv, så jeg skulle lige redde mig selv først, fortæller Nadja til Realityportalen.

I Headspace-podcastserien 'Det' okay', fortæller hun om et liv i voldelig forhold.

-  Jeg er blevet slået, jeg er blevet skubbet, så er jeg blevet holdt over næse og mund og presset ned i gulvet, revet i håret og sådan nogle ting, fortæller en tydeligt berørt Nadja i podcasten.

LÆS OGSÅ: Fie taler ud om fødsel: Troede, jeg skulle dø

Men det var ikke den fysiske vold, der var værst for Nadja. I podcast-afsnittet fortæller hun, hvordan den psykiske vold har sat meget tydelige spor.

- Jeg har gået rundt og troet, at jeg var psykisk syg, fordi det har jeg fået at vide så mange gange. Jeg fik hele tiden at vide, at jeg ikke var god nok, eller at jeg var trash eller en luder, og grim og et dårligt mennesker, og at ingen kunne lide mig. Så når man hører det nok gange, så tror jeg, at man begynder at tro på det, forklarer den tidligere paradiso.

LÆS OGSÅ: Britneys dramabryllup: Eksmand anholdt

Det var altid Nadja, der var forkert på den

Nadja fortæller i podcasten, at alle skænderier altid blev vendt over til, at det var hende, der var gal på den og til sidst mistede hun fuldstændig taget på virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Nyt 'Ex on the Beach'-par? Oliver Kalika har en hemmelig kæreste

- Der var mange gange, hvis jeg var ked af det, så kunne vi sidde og snakke flere timer om, hvordan vi skulle løse det, men hvis jeg så efter et par dage bragte det på banen igen, så var de (kæresterne, red.) bare sådan ”det har vi aldrig snakket om. Det må være noget, du har drømt”, fortæller hun og fortsætter:

- Det kunne også være små ting, hvis jeg havde sagt, at jeg skulle ud med en veninde, så var de sådan ”det har du ikke fortalt”. "Jo, jeg har”. ”Det må være noget, du har drømt”. Til sidst blev jeg sådan ”okay, drømmer jeg bare virkelig livligt?” Jeg blev hele tiden benægtet ting, der var sket. Det kan jeg så se nu, men jeg var virkelig i tvivl dengang. Jeg var virkelig forskruet oppe i hovedet. Jeg var hjernevasket, nu når jeg ser tilbage, siger hun i afsnittet.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-Sejr afslører sandheden bag sin tale

Hvorfor skred hun ikke bare?

Mange, som hører om kvinder, der lever i fysiske eller psykisk voldelige forhold, kan måske undre sig over, hvorfor kvinden ikke bare smutter. Men det er slet ikke så simpelt, fortæller Nadja.

- Det var svært, fordi det var en kærlighed, jeg aldrig før havde oplevet. Når det er godt, er det bare rigtig, rigtig godt. Man har aldrig været så forelsket. De er så søde, og man bliver set på en måde, som man aldrig er blevet set før. Man er bare det bedste i deres liv, og de er jo også det bedste i ens liv. Men lige så godt det er, så vender det bare på et sekund og bliver noget lort. Man higer bare efter at få den gode følelse igen, fordi den har man ikke fået før, siger hun.

LÆS OGSÅ: Derfor går Linse til psykiater

Da Nadja endelig kommer ud af første voldelige forhold, ender hun direkte i armene på en ny kæreste, der også behandler hende dårligt. I følge hende skyldes det, at hun på daværende tidspunkt ikke havde indset, at hun havde levet i et psykisk voldeligt forhold, og derfor troede, at hun faktisk var så psykisk syg, at ikke engang hendes egen mor elskede hende. Derfor følte hun også, at hun skulle reddes af den nye kæreste, som stod med åbne arme.

- Jeg var helt nedbrudt, og det har taget lang tid at komme ovenpå igen og faktisk føle, at jeg er noget værd igen og ikke bare er et trash menneske, som jeg fik at vide. Det har også gjort sådan, at jeg i dag føler, jeg er svær at elske, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Populære Frederikke i ‘Bachelor’: Det var ubehageligt at være i

Det har taget tid for Nadja at komme ovenpå, men hun bekræfter, at de voldelige forhold ikke længere fylder i hverdagen.

Til Realityportalen afviser hun at svare på, hvem de voldelige mænd er.

- Hvem, hvor og hvornår er underordnet. Det er budskabet, der er vigtigt, siger Nadja, der tidligere har været kæreste med Lenny Pihl fra 'Paradise Hotel' og Loco fra 'Robinson Ekspeditionen'.

LÆS OGSÅ: 'Ex on the Beach'-fyr taler ud: Hun er mega dobbeltmoralsk