På afvænning i Jylland: Mit misbrug eskalerede

I hele sin karriere har Lukas Forchhammer brugt hash til at komme gennem svære perioder og stress, men i efteråret besluttede han sig for at komme ud af sit misbrug.

Den 32-årige sanger i bandet Lukas Graham kom i behandling i behandlingscentret Tjele nær Viborg og fortæller i et stort interview med Politiken, at han var ”funktionel misbruger”, indtil pandemien tvang ham til at blive hjemme hos familien på Christianshavn.

- Jeg gik hjemme og drak for mange øl – ligesom mange andre – men røg også mere og mere og blev angst og urolig. Mit misbrug eskalerede. Jeg tror faktisk ikke, jeg havde erkendt mit misbrug eller gjort noget ved det, hvis ikke corona havde tvunget mig hjem uden undskyldninger, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: I skarp kritik af 'Den store bagedyst'

Her fortæller han også, at han har mistet et par venskaber på grund af sit misbrug, og at det har kostet i forhold til hans mor og søstre.

Han indrømmer, at det også har belastet forholdet til hans kæreste, Marie-Louise Schwartz Petersen, der i april fødte deres andet barn, datteren Billie. I forvejen har de Viola på fire år.

- Vi må se, om min kæreste stikker af, men jeg tror det ikke. Jeg håber og tror, at jeg kan nå at ændre kurs og give hende en mand, der er mere i balance, er nærværende og er den samme hver dag.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Politiet ude i Mai Manniches butik