Christel og Johan efter afgørelsen. (Foto: Peter Hauerbach)
Christel og Johan efter afgørelsen. (Foto: Peter Hauerbach)

'Nybyggerne': Det skal der ske med "tabernes" huse

De tre par, som ikke vandt deres huse i 'Nybyggerne', må ikke bare gå tomhændet fra programmet, de kan også ende med at se huset blive skrællet for alt indhold.

I onsdags vandt Lise og Michael 'Nybyggerne' og drømmehuset til 3,4 millioner. Efterfølgende afslørede de, at de ville sige deres job op og flytte til Farum. Men de gode naboer, som de har knyttet bånd til under optagelserne til programmet, må de sige farvel til.

Ingen af de tre tabende par får nemlig lov til at beholde deres hus, og de får heller ikke mulighed for at købe husene, skriver tv2.dk. Køberne har nemlig stået på venteliste til alle fire huse i lang tid, men før onsdagens finale har ingen vidst hvilke tre huse, der ville komme til salg.

- Det ved vi nu, og så er det en sag mellem køberne og 2E (byggefirmaet, der står for salget red.), hvem der flytter ind i hvilket hus – og om de nye købere ønsker at bevare deltagernes planløsning eller vil have huset ført tilbage til den oprindelige plan, siger Thomas Richardt Strøbech, der er programredaktør hos TV 2, til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Michael og Lise vandt 'Nybyggerne': Nu siger vi vores job op

STORT GALLERI: Hjemme hos Lise og Michael fra ‘Nybyggerne’: Vores forhold blev stærkere

Husene bliver skrællet for indhold

Hvis de nye ejere ikke vil beholde den planløsning og det design, som parrene i programmet har lavet, så får køberne enten et afslag i prisen, eller også bliver huset skrællet for alt indhold. Sådan gik det efter første sæson af 'Nybyggerne', som blev sendt i 2013. De tre huse blev lavet om, før de blev solgt.

- Parrene får selvfølgelig lov til at tage deres personlige ejendele med sig hjem, men TV 2 kan ikke forære dem al interiøret, uden at de ville risikere et skattesmæk, forklarer Thomas Richardt Strøbech overfor tv2.dk.

Alt indholdet i husene, som ikke tilhører deltagerne selv, bliver opmagasineret og brugt til rekvisitter af produktionsselskabet Metronome. Det er kun Lise og Michael, som vandt programmet, der får lov til at beholde huset og alt tilbehør, men sådan er gamet, lyder det fra TV 2.

- Det har deltagerne været klar over fra starten. Og vi på TV 2 er jo bare glade for, at vi har sikret os et af de meget populære huse og fået lov til at forære så flot en præmie væk, tilføjer TV 2s programredaktør.

LÆS OGSÅ: Simon og Anne fra ‘Nybyggerne’ vandt drømmehuset: Nu er huset solgt

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se de fire huse fra ‘Nybyggerne’

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.