'Når støvet har lagt sig'-skuespiller om terror: Jeg har været rigtig bange

At være skuespiller i en film om terror får ikke frygten til at stige - tværtimod.

Julie Agnete Vang toner hver søndag frem på fjernsynet i DR's dramaserie 'Når støvet har lagt sig'. Omdrejningspunktet for serien er et terrorangreb, der rammer en restaurant i København, og skuespillerinden lægger ikke skjul på, at frygten for terror fylder meget hos hende.

- Terror har jo været der, lige siden jeg var ung. Jeg har i perioder været mere bange for det end andre. For nogle år tilbage var jeg faktisk ramt af angst for det. Eller måske ikke direkte angst, men jeg var rigtig bange for det, og det har fyldt meget for mig, fortæller 35-årige Julie.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: 'Luksusfælden'-ekspert er blevet forlovet

Selvom hun i perioder har været mærket af frygten, så har hun alligevel været opmærksom på ikke at lade den styre hende.

- Jeg har godt kunnet komme til at tænke på det, når jeg f.eks. var i toget ved Nørreport. Jeg har dog udfordret mig selv og gjort det alligevel og er også kommet i store forsamlinger og til koncerter. Jeg har ikke villet afskærme mig selv fra det, men jeg har været påvirket af det, det er der ingen tvivl om, fortæller skuespillerinden ærligt.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-skuespiller om sin rolle: Jeg skulle ikke lave filmskuespil 

Min datter skal ikke være bange

Privat har Julie i seks år dannet par med skuespilleren Thomas Voss, 42, og sammen har de datteren Eva My på fire år.

- Efter at jeg er blevet mor, er jeg blevet bevidst om, at jeg ikke må lade mit barn blive bange. Jeg vil ikke gå og vise, at jeg er bange, og have de der irrationelle frygttanker, for det er jo irrationelt i

og med, at det trods alt er meget få, der udsættes for et terrorangreb. Jeg vil ikke plante den frygt i mit barn, siger Julie, der blev uddannet skuespiller i 2008.

LÆS OGSÅ: Flere af ‘Forsidefruerne’ genkender sig selv i Gunnvør

Selvom man skulle tro, at det at medvirke i en film, der handler om terror, ville gøre hende endnu mere bange, så har det faktisk haft den modsatte effekt.

- Det har været meget godt at være med i en serie, der omhandler den verdensudfordring, som vi jo alle sammen har. Det er kommet tættere på, og jeg har på en eller anden måde fået det bearbejdet. Det, der er meningen med terror, er jo, at vi skal blive skræmt, så vi ikke lever vores liv, og det er lige præcis det, vi vil sige med serien, at man for guds skyld ikke må. Det er ikke det værd, fastslår skuespilleren.

LÆS OGSÅ: Linse på diæt: 100 kilo er for meget for kroppen

SE HER: Tro kopi af Anders og Torben