'Nak & Æd'-makkerparet afslører: Vores største øjeblikke

Igennem ti sæsoner er det svært at udvælge de største øjeblikke.

Der er ingen tvivl om, at de to naturmennesker Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk er gode til at samle danskerne foran tv’et, når de toner frem på skærmen i DR-programmet 'Nak & Æd'.

I år kan 67-årige Jørgen og 44-årige Nikolaj fejre jubilæum, idet det er blevet til hele ti sæsoner af det popu-lære program. For to uger siden blev sæsonens sidste program sendt, men optagelserne til endnu en omgang 'Nak & Æd' er allerede i gang.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

I løbet af de mange populære programmer har tv-makkerparret haft oplevelser, der står stærkere i hukommelsen end andre, og til HER&NU fortæller de gerne om deres bedste minde. For Nikolaj er der en sjov stund, som han sent vil glemme.

– Vi var på Færøerne engang, hvor jeg blev lokket helt ud på kanten med et langt fangstnet for at fange en mallemuk (en mågetype red.). Så har man en snor bag rebet, og så holder hele holdet bagved. Jeg var pissebange for at falde ned, da jeg har højdeskræk, men jeg kunne se, at alle holdt fast, så jeg lænede mig langsomt ud-over og fik fat på en. Jeg jublede derfor, men så kiggede jeg bagud og så, at de andre havde sluppet grebet, fordi de også jublede. Så jeg tissede i bukserne. Det øjeblik glemmer jeg aldrig, fortæller han grinende.

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-stjerne taler ud om tragisk fortid: Far slog mors kæreste ihjel

Vores første møde

Jørgens største øjeblik fra programmet, går en del længere tid tilbage. For ham er det nemlig det første møde med Nikolaj, der for alvor står skarpt i erindringen.

– Det særlige øjeblik for mig var, da jeg for længe siden skulle lave “Jul i Frilandshaven” og ringede til Nikolaj og spurgte, om han kendte mig, og om han ville være med til at grille julemandens rensdyr. Det ville han gerne, og jeg skød et rensdyr, og så skulle vi grille det. Nikolaj ville have mig til at spise indmad, og med en god portvin fik jeg det ned, og der blev jeg interesseret i at spise indmad, forklarer Jørgen energisk og fortsætter med at beskrive, hvordan snakken med Nikolaj efterfølgende faldt på, hvad han lavede til jul som barn.

– Jeg fortalte, at min bror legede landmand, mens jeg legede indianer, og så udbrød Nikolaj: ”Det gjorde jeg også, og man kunne slet ikke vente til næste morgen, hvor man kunne lege videre”. Det var et stort øjeblik, for der besluttede jeg mig for, at jeg skulle ud af kulturhaven og ud i naturen igen og have fat i geværet. Og så fik jeg ideen til det her program sammen med Nikolaj, fortsætter Jørgen nostalgisk. 

LÆS OGSÅ: Frederik hylder Mary: Jeg er så stolt af hende