Mor Dorte er raskmeldt efter stalkingforløb

I 'Mig og min mor' har den charmerende Peter kæmpet for at få sin mor ovenpå igen, efter hun i mange år har været syg på grund af et voldsomt stalkingforløb.

Mistet job, prosttraumatisk stessreaktion, stalking, tæsk og kronisk frygt har været en del af Dorte Brobergs liv alt for længe. Hun blev stalket af sin ekskæreste, hvilket gjorde, at hun næsten mistede alt. Men efter to år, er hun endelig blevet raskmeldt igen.

- Før 'Mig og min mor' var jeg isoleret i mit hjem. Gik aldrig ud, da jeg var panisk angst for alt. I dag er jeg livsglad igen, og nyder livet 100 procent. Til august starter jeg på at læse til social og sunshedsassistent, og ønsker at kunne arbejde med ældre menesker, siger hun til Realityportalen.dk.

Peter og mor Dorte blev hurtigt folkeeje, da de tonede frem i 'Mig og min mor', og responsen har også hjulpet Dorte tilbage til livet.

- Jeg har fået en dejlig lejlighed og bor der sammen med mine to piger på fem og 14 år. Livet er begyndt, og  jeg er så taknemligt for, at der har været så mange søde mennesker over hele Danmark, som har støttet mig og mine børn gennem hele forløbet.

LÆS OGSÅ: Peter elsker at være mors dreng

Tæsk og påkørsel

Stalkingforløbet startede for over to år siden, og har været meget voldsomt for mor Dorte og familien.

- Jeg har været sygemeldt grundet meget massiv stalking fra min eks-kæreste.  Et forløb, der varede i to år, og som stadig ikke er overstået, da vi nu skal køre retssager i forhold til erstatningssager, da jeg mistede mit arbejde. Jeg var dagplejer- og aflastningsfamilie i 24 år. Jeg mistede mit job, da det var alt for farligt, at arbejde med børn i mit hjem, når jeg havde en stalker uden foran hækken, forklarer Dorte.

Dorte blev så skræmt, at hun i maj 2011 gik under jorden i to måneder. Og bedst som hun troede, det kunne hjælpe, tog hun fejl.

- Jeg fik trusler på livet, blev forfulgt dagligt mellem 0tte til 15 gange i døgnet. Han indgav falske anmeldelser, om at jeg misbrugte mine børn. Jeg blev påkørt i bil af ham, min daværende kæreste fik tæsk, ligesom han tæskede mine to voksne drenge, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Ung mor får voldsdom

Udviklede prostraumatisk stressreaktion

Heldigvis blev stalkeren idømt 13 måneders fængsel og fik et tilhold mod hele Dortes familie. Men alle de grimme oplevelser satte dybe ar i den ellers glade Dorte, og hun røg ned i stort, sort hul.

- Jeg gik helt ned og endte med at udvikle PTSD (posttraumatisk stressreaktion red.) i svær grad. Jeg har fået psykolog hjælp i 17 måneder hver uge, og har kæmper mig op ved hjælp af mine børn. Især Peter har givet og vist mig mod til livet igen gennem de udfordringer, jeg har fået via 'Mig og min mor'.

Nu er familien på den anden side, og fra 1. juni er Dorte atter raskmeldt. Stalkeren er flyttet fra Jylland, og de glæder sig alle til at starte på en frisk.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.