Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)
Mille Gori (Foto af: Simon Sumborg)

Mille Gori i ny julekalender i Grønland

Mille Gori kendt som vært på Ramasjang og som dommer i 'Danmarks vildeste danser' er rejst til Grønland i en ny julekalender.

I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden er Mille Gori hovedpersonen i en ny julekalender, der har til formål at hjælpe børn med at blive klogere på naturen, og de problemer naturen står i.

- Julekalenderen er lavet for at sætte fokus på vores verden, dyrelivet, plastikproblemet i verdenshavene, klima og ikke mindst for at give et indblik i den smukke natur og kultur, som findes i Grønland. Med et håb og et ønske om at motivere og inspirere til at vi passer på hinanden, og ikke mindst den smukke fine jord vi lever på – ’Vi arver ikke jorden af vores forældre, vi låner den af vores børn’, siger Mille Gori i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Børnevært Mille Gori skifter karriere

Julekalenderen hedder ’På eventyr i vilde Grønland’, og det er netop Grønland – med udgangspunkt i naturen – der danner rammerne for serien, der altså inviterer børnene helt tæt på naturkrisen og Grønlands vilde natur.

- Grønland er efter min mening et af de steder i verden, der rummer den smukkeste natur. Og så er det et godt sted at starte, hvis man vil tale om klimaforandring i børnehøjde. Det kan være svært at forstå, hvad klimaforandringer er, og hvordan det påvirker vores jord, hvis man ikke har noget foran sig, der viser det. Den grønlandske natur gør det meget lettere at sætte ord og billeder på klimaforandringer, fordi man helt tydeligt kan se, hvordan isen smelter for øjnene af én”, fortæller Mille Gori fortsat.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald i stor sorg

Julekalenderen er optaget i august 2020, hvor Mille besøgte Grønland - en tur, som på mange måder har givet hende et væld af oplevelser.

- Det er nærmest umuligt ikke dagligt at miste pusten, når man møder den ene smukke naturoplevelse efter den anden. Men at besøge isfjorden, og at gå imellem isen, for derefter at sejle ud og se pukkelhvaler, var nok den største oplevelse. Jeg håber virkelig, at min begejstring for Grønland og projektet generelt skinner igennem til børnene og deres forældre, så endnu flere får øjnene op for, hvor helt igennem speciel og værdifuld den grønlandske natur er”, afslutter Mille Gori.

LÆS OGSÅ: Medina med i 'Vild med dans'

Julekalenderen udkommer i 16 afsnit - et afsnit til hver folkeskoledag, da den skal bruges som undervisningsmateriale i folkeskolerne, men det er også muligt at se den online hjemme i stuerne.

Se flere fantastiske billeder fra Milles tur til Grønland i galleriet øverst i artiklen. 

LÆS OGSÅ: Mille Gori fra ‘Den vildeste danser': Jeg bliver aldrig voksen

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-stjerne vender tilbage til skærmen