Mikkel Beha mistede sin far for tre år siden: Savner ham hver dag

Lillejuleaften er en helt speciel dag for Mikkel Beha og hans familie, der mistede Troels Kløvedal netop den dag.

Lillejuleaften er det tre år siden, Mikkel Beha Erichsen mistede sin far, Troels Kløvedal. Savnet er stadig meget stort hos tv-værten, der skriver breve til ham og ofte lægger vejen forbi graven på Holmens Kirkegård i København.

Artiklen fortsætter under videoen af Amalie Dollerup og hendes mand Andreas Jebro. 

– Der er ingen tvivl om, at jeg skal ud og vende hos kaptajnen og ønske god jul. For mig er det et lille helle. Jeg går ofte forbi alene. Det er ikke sørgeligt, det er et lille øjeblik til eftertænksomhed, fortalte Mikkel Beha Erichsen til HER&NU ved optagelserne til 'De største øjeblikke'.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Landmand søger kærlighed’-deltager kørt galt

Her fik han også lejlighed til at tale med Emma Greve, 24, og Melvin Kakooza, 30, der begge selv har stået på kanten af livet. I den rørende dokumentar '1200 kilometer til et nyt liv' fortalte Emma om den lymfekræft, hun fik konstateret som 14-årig og de 197 kemobehandlinger, der gjorde hende rask.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne skal giftes: Stort tillykke

Et program som Mikkel ”tudede sig igennem”, da det blev sendt.

– At have døden som følgesvend er noget, vi skal arbejde med hele livet. Der er nogen, der tager tidligt fat på det og bliver rigtigt gode til det. Jeg er kommet lidt senere i gang, men skal finde en vej igennem, for sådan er det. Vi skal alle sammen herfra på et tidspunkt og sige farvel til nogen, vi elsker og holder af. Når jeg sidder med Melvin og Emma, så tænker jeg, ”Wow, hvor er jeg også heldig”. De oplevede det i deres teenageår og deres 20'ere. Her sidder jeg, sund og rask, 55 år gammel og har klaret mig igennem. Det bliver man taknemmelig over, siger Mikkel med respekt i stemmen.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Denne skuespiller gemmer sig i Tanja fra ‘Kometernes Jul’

I savnet af sin far bærer han også mange af hans ord med sig.

LÆS OGSÅ: Julehyggen er stukket af hos Lisbeth og Ralf: Brugt mere end 20.000 kroner

– Han sagde, ”Tænk hvis Jorden var Paradis, men der bare ikke var nogen, der havde opdaget det”. Det kan jeg godt lide at minde mig selv om, når jeg en morgen i gråvejr sidder i kø ude på motorvejen og bander. For der kan nok også godt være gråvejr i Paradis, slutter Mikkel Beha Erichsen eftertænksomt.