Michéle Bellaiches mor fik demens. Nu bliver hun selv undersøgt

TV-værtinden har været gennem den helt store hjerneundersøgelse.

I marts mistede Michèle Bellaiche sin mor Lissy. Efter lang tids kræftsygdom sov hun stille ind, mens Michèle var vært på TV2's dækning af Oscar-uddelingen. En begivenhed, Lissy som mangeårig medarbejder ved Det Danske Filminstitut selv havde deltaget i mange gange. I et nyt program på TV 2 fortæller Michèle Bellaiche, 46, nu, hvordan hendes mor før sin død også blev ramt af demens.

LÆS OGSÅ: Anne Gadegaard afslører stor nyhed: Det er starten på et nyt eventyr

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Hun afløser Sarah Louise i ‘Forsidefruer’

- Det sidste år begyndte hun pludselig at glemme vores aftaler. Og til sidst var det nogle gange sådan, at når man sad med hende en eftermiddag og drak kaffe, så kunne hun sige noget og måske et kvarter senere nøjagtig den samme historie. Og pludselig kunne hun ikke finde vej ned til badmintonhallen, hvor vi alligevel har været mange gange. Det var underligt, fortalte den 46-årige tv-vært i 'Når hjernen svigter', der blev sendt i onsdags den 5. september.

- Det er en smertefuld følelse. Du mister nogen, men de er jo lige foran dig. Og så kan det godt være, det sidste år var sådan: "Ah, hun kan ikke huske, og hvorfor siger hun de samme ting", men jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været, hvis der var gået 10 eller 15 år. Det er hårdt at sige, men jeg er taknemmelig for, at hun døde af cancer og ikke af demens, for så havde det været sådan en langsom indre død, lyder det dybt rørt fra Michèle.

LÆS OGSÅ: ‘Lukususfælden’-ekspert indrømmer økonomisk bommert

LÆS OGSÅ: Michéle Bellaiche åbner op: Derfor forlader jeg TV 2

Sundheden i orden

I programmet får hun selv scannet sin hjerne og bliver undersøgt for begyndende demens. Lægerne kan dog berolige hende med, at hun er sund og rask.

LÆS OGSÅ: HAHA: Reality-deltagers vilde tip til at holde længere i sengen

- Jeg vil ønske, vi havde været mere åbne om min mors demens. Faktisk var det som om, alle i familien lukkede øjnene for det. Men demens er den nye folkesygdom. 70-80.000 danskere er ramt, så det er en sygdom som enhver anden, siger Michèle Bellaiche og peger på, at det i nogle tilfælde kan undgås eller bremses ved at leve sundt. Tv-værten fortæller sin mors historie for at skabe mere åbenhed om demens og måske på den måde redde nogen fra samme skæbne.

- Jeg håber, man kan tale om demens som om, man har fået gigt i knæene eller en dårlig hofte. Mange prøver jo at skjule det. Det tror jeg faktisk min mor prøvede langt hen ad vejen, slutter hun.

LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold

LÆS OGSÅ: Er Kourtney og Younes sammen igen? Her er sandheden

LÆS OGSÅ: Mascha og Troels har købt hus: Det var bare slet ikke det, jeg ville ha’