Michéle Bellaiches kæreste i sorg: Mistet sin datter

Michèle Bellaiches kæreste, Mads Sebbelov, mistede i april sin kun 15-årige datter, Josephine, da hun blev ramt af akut hjertesvigt.

Mads Sebbelovs datter blev den 21. marts ramt af pludseligt hjertesvigt i sit hjem. Samme aften skulle kæresten, Michèle Bellaiche, have stået i spidsen for 'Hjertegalla' på TV 2. Showet blev aflyst på grund af coronakrisen.

I et interview med Hjerteforeningens blad fortæller han, at hun i flere måneder havde døjet med halsbetændelse og hævede mandler. Hun havde fået medicin, men uden at få bugt med infektionen. Da hun den 21. marts ringede til sin far, der var hos Michèle Bellaiche, beklagede hun sig over store smerter i hjertet. Han hastede hjem, og her havde storebroren Oscar fundet sin lillesøster foroverbøjet i sengen, ramt af hjertestop.

LÆS OGSÅ: Geggo ramt af smertefuld bækkenløsning

Efter 45 minutter lykkedes det lægeambulancen at stabilisere hende, så de kunne transportere hende til Rigshospitalet, hvor hun blev opereret det meste af natten. Det viste sig dog, at bylder fra halsbetændelsen havde sat sig på hovedpulsåren og lukket af for blodet på den unge pige, så hjertet var blevet voldsomt overbelastet. Det var så skadet, at hun skulle have en transplantation.

Efter operationen gik det hurtigt ned ad bakke. Josephine måtte opereres igen, og efter en blodprop var hun ikke længere kontaktbar. Der var blødninger i hjernen, spastiske lammelser og et kredsløb, der ikke fungerer ordentligt. Præcis en måned efter hun blev dårlig på sit værelse, måtte familien sige farvel.

LÆS OGSÅ: CHOK! Linse overrasker med flytning

Tårevædet afsked

- Jeg holdt hende i hånden og kyssede hendes pande. Jeg tog billeder og optog nogle videoer. Blandt andet en, hvor jeg sagde til hende, at nu var det på tide at give slip. At vi var der for hende, og at hun ikke skulle være bange. At hun selv skulle tage det sidste skridt, fortæller Mads Sebbelov til Hjerteforerningen om øjeblikket, hvor maskinerne blev slukket.

- Nu var hun død. Og så græd vi. Hun lå i sit eget tøj og så så fin ud. Jeg havde lyst til at sige til hende, 'kom, nu skal vi hjem'. Men det skulle vi ikke.

LÆS OGSÅ: Pige eller dreng? Amalie sætter ord på kønnet

Vil ikke have medlidenhed

Mads Sebbelov fortæller Ekstra Bladet, at han er stået frem med sin historie for at sætte fokus på organdonation. Hvis Josephine havde fået et nyt hjerte i tide, havde hendes liv måske været reddet.

- Jeg ønsker ikke, at det her skal være en historie om en sørgende mand, der har mistet, og som tilfældigvis har en kæreste, der er tv-kendis. Det her skal være en nyttig historie for andre. Folk skal huske at sætte det flueben og sige ja til organdonation, for den smerte, som min familie og jeg har oplevet de seneste måneder, ønsker jeg ikke for andre, siger Mads Sebbelov til avisen.

Fra politibetjent til pædagog: Cassia ofrede sit liv i Brasilien for Charles