FOTO: SBS TV / Krestine Havemann
FOTO: SBS TV / Krestine Havemann

Mia er vred på SBS TV

Tidligere forlød det, at Mia og Joys exit fra 'Mig og Min Mor' ikke bundede i uoverensstemmelser med SBS TV. Men Mia tager nu bladet fra munden og retter kritik af den måde, som mor og datter er blevet behandlet på.

Siden det blev officielt, at Mia og Joy træder ud af det populære tv-program 'Mig og min mor' fra den kommende sæson, har Mia måttet lægge låg på sig selv.

Men nu er gryden imidlertid kogt over – Mia og Joy føler sig ført bag lyset af SBS TV og produktionsselskabet Sand, som ikke vil begynde at give de to realitystjerner løn for deres tv-optrædener.

- Jeg blev vred og forstod jo slet ikke, at SBS og Sand TV sagde til os, alt imens de kiggede os dybt i øjnene: Vi har aldrig givet løn eller lignende til nogen realitydeltagere, og hvis nogen siger, de har modtaget løn, så lyver de. Imens står Joy og jeg jo og tænker: Tror de virkelig vi er så dumme!?, siger Mia til Realityportalen.dk.

Hun slår desuden fast, at de rejser og ture mor og datter har været på, har været sponsorbetalte. Det betyder dog ikke, at forplejning har været betalt, og det mærkede Mia på egen krop.

- Jeg blev syg under det, jeg vil kalde ”optagelses forhold” (da Joy og Mia var i Sunny Beach som en del af optagelserne til den igangværende 3. sæson, red.). Jeg kom på hospitalet og fik udskrevet en masse penicillin og andet på grund af, jeg kastede brunt blod op. Men min tilrettelægger på apoteket fik overbevist mig om, at de ikke ville betale. Derefter ville de betale mit penicillin, men inddrog halvdelen af det og sagde, at det alligevel ikke hjalp, fortæller Mia.

LÆS OGSÅ: Joy og Burim er sammen igen

Kattens til oplevelser

Den dyreglade mor har efter andre optagelser erfaret, at SBS TV bevidst har forsøgt at udnytte hendes veludviklede omsorgsgen for menneskets firbenede venner.

-Min tilrettelægger ringede til vores dyrlæge dengang, at de skulle til at optage hos ham. Så talte de sammen, og jeg forstod ikke, hvorfor der på det tidspunkt blev en mærkelig stemning, men det fortalte min dyrlæge mig så i september. De havde bedt min dyrlæge finde på en undskyldning for at give min ældste kat på snart 17 år en sprøjte, fordi de vidste, at jeg ville begynde at græde, og der ville blive drama. Men tænk at bede min dyrlæge stikke en nål i min gamle kat for tv’s skyld. Heldigvis afslog min dyrlæge under optagelserne, forklarer Mia.

SBS TV afviser Mias påstande

Mias utvetydige kritik har naturligvis gjort indtryk på SBS TV, der står bag Kanal4, hvor 'Mig og Min Mor' sendes. De har forhørt sig hos producenten Sand TV, der imidlertid afviser Mias udlægning af episoden hos dyrlægen.

- Vi har tjekket med produktionselskabet Sand TV, som laver 'Mig og min mor', og de afviser, at det skulle være foregået som beskrevet. Det er ikke sådan vi laver tv, forklarer de. Derudover har vi ikke andre kommentarer til sagen, siger Jesper Jürgensen, der er informationschef hos SBS TV, til Realityportalen.

Hverken produktionsselskabet eller tv-stationen kan altså genkende de hændelser, som Mia skitserer. Men det får nu ikke den vrede mor til at stopppe.

Bægret flød over i Jylland

Og ifølge Mia var den episode, der fik bægeret til at flyde over, og Mia og Joy til endeligt at kvitte realitybranchen, da de to københavnere skulle en tur til Skanderborg og besøge en landmand, som man kunne se i sidste og kan se igen i næste afsnit af 'Mig og min mor'.

- Om lørdagen skulle vi til stort hal-diskotek for unge. Men det var gamle 60-årige fulde mænd, og ingen passede på os. Så en gammel mand forsøgte at slikke Joy på halsen, og mens Joy græd ude på toilettet forsøgte en mand at klemme sig ind med mig på et WC og lukke døren. Så jeg skreg i mikrofonen og filmholdet kom. Vi nægtede at gå derind igen, men de pressede os fordi den skulle i kassen. Vi måtte drikke os så stive, så det kunne klares, men så var det også nok, beretter en rystet Mia.

LÆS OGSÅ: Prada på krigsstien 

Vil lave tv med løn

Mia lægger ikke skjul på, at Joy og hendes drøm var at få deres eget program, give den gas på den fede måde og promovere et godt forhold mellem mor og datter generelt. Hun er skuffet over ikke at have fået en undskyldning og savner i den grad en forklaring fra SBS, men det betyder ikke nødvendigvis, at Mia og Joy er færdige på skærmen.

- Vi vil gerne lave mere tv med løn eller lignende, hvis det er muligt. Men det at arbejde frivilligt for nogen, som så sidder og tjener penge på vores frivillige arbejde, den tid er forbi. Medmindre, det er noget med dyr og med at hjælpe dyr i nød, slutter Mia med et smil.

Du kan følge Joy og Mia i deres sidste sæson af 'Mig og min mor' hver tirsdag på Kanal4.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser