Melodi Grand Prix-vinder lover: Det bliver bedre til Eurovision

Reiley fortæller, hvorfor hans optræden bliver endnu bedre, når han skal repræsentere Danmark ved Eurovision.

Det blev 20-årige Reiley, der med sangen 'Breaking My Heart' løb med sejren til gårsdagens Melodi Grand Prix.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche slår fast: Jeg havde intet valg

Det er første gang nogensinde, at en færøersk sanger vinder Melodi Grand Prix og skal repræsentere Danmark ved Eurovision.

- Jeg er super beæret over at blive accepteret af folk i Danmark. At folk stoler på, at jeg kan gøre det, er en stor ære. Jeg vil gøre Danmark stolt. Jeg vil komme med en sang, som kan vinde for os alle, lød det fra Reiley efter showet til trods for, at det var jurystemmerne, der gjorde, at han vandt konkurrencen - seerne havde nemlig Nicklas Sonne som favorit.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager indlagt: Har aldrig oplevet sådan en smerte

Reiley og hans team har allerede en masse idéer til, hvordan hans optræden kan gøres endnu bedre, når han til maj skal til Eurovision i Liverpool.

- Vi har så mange idéer. Der er meget, vi ikke kunne gøre på denne scene, som vi kommer til at gøre på den store scene i Liverpool, og det glæder jeg mig meget til, forklarede Reiley i en veklsen mellem dansk og engelsk. Den unge sanger kommer fra Fæøerne og bor i London, så han kæmpede med det danske sprog, både undervejs i showet og da pressen mødte ham efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Tina Müllers aktive barsel: Emma med på job

International lyd

Der stiller så mange nationer op i Eurovision, at der må afholdes to semifinaler inden finalen. Sådan en har Danmark ikke været i siden 2019, men Reiley tror på, at han kan sikre Danmark en plads i år og gå hele vejen.

- Det tror jeg, den kan. Det er en meget international lyd. Efter at have talt med en masse internationale Eurovision-fans, så har jeg en god fornemmelse, lød konklusionen.

Artiklen fortsætter under videoen...

LÆS OGSÅ: Mary hylder Frederiks ekskæreste

Reiley må siges at vide noget om, hvad folk i hele verden vil have. Han har nemlig en kæmpe følgerskare på TikTok, hvor 10,8 millioner følgere fra hele verden ser med, og på Instagram har han 343.000 følgere.

Hans store popularitet på skærmen er dog intet sammenlignet med at stå på en ægte scene.

- Jeg elsker at optræde og stå på en scene foran et rigtigt publikum og faktisk se folk. Jeg startede min karriere under pandemien, så jeg har ikke fået mulighed for at optræde særlig meget. Det er derfor, jeg gør det her.

LÆS OGSÅ: Burhan G springer ud i nyt stort projekt

Ligeglad med meningsmålinger

Selvom den unge stjerne har lagt planer for det kommende Eurovision, så var det ikke at vinde Melodi Grand Prix, der betød mest for ham.

- Jeg ville bare gerne lave et stort show for alle, og det var det eneste, jeg tænkte på. Jeg var ligeglad med alle meningsmålingerne og folks holdninger. Jeg ville bare gerne lave et godt sjov med en masse farver og godt humør. Jeg tænkte ikke rigtig på, om jeg ville vinde. Det her var bare en sjov og fed mulighed. At få lov at være her i Danmark og optræde er grunden til, at jeg gjorde det, fortalte han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Reiley vandt Melodi Grand Prix 2023 (Foto: Klaus Bo)
Reiley vandt Melodi Grand Prix 2023 (Foto: Klaus Bo)

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann viser rundt: Se vores nye lejlighed

Reiley havde taget sin færøerske familie med som opbakning.

- Jeg har familie med fra Færøerne. Det betyder sindssygt meget, at de er her. Jeg kiggede hen på dem mange gange og vinkede, og det føltes bare hjemligt. Det er min mor, far, to søstre og deres kærester, der er her, afsluttede Reiley, der efterfølgende tog sin familie med til efterfest.

LÆS OGSÅ: Ole Henriksen flytter: Vil ikke skydes

Normalt afholdes Eurovision hos sidste års vindernation. Men som følge af Ruslands invasion af Ukraine afvikles årets Eurovision i Storbritannien, der blev nummer to, efter det krigsramte Ukraine tog sejren hjem sidste år.

De to semifinaler afholdes henholdsvis den 9. og 11. maj, og finalen afholdes den 13. maj.

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før i ‘Løvens Hule’