Mathias Käki Jørgensen tilbage på tv: Jeg er blevet moden

Den spirrende skuespiller er aktuel som den unge politibetjent Benjamin i 'Sommerdahl'.

Fra langhåret, nordjysk teenager på ishockeyskøjter i 'Norskov' til ung, kortklippet og pligtopfyldende politibetjent i TV2 Charlie-serien 'Sommerdahl'. Det er fem år siden siden, at 25-årige Mathias Käki Jørgensen fik sit gennembrud som skuespiller, og de fem år har givet ham noget tyngde i bagagen. - Siden 'Norskov' har jeg fået en modenhed og en afslappethed over mit spil. Dengang gjaldt det hele tiden for mig om at præstere så godt som muligt, for jeg var bange for, at folk syntes, jeg var dårlig. Nu har jeg det sådan, at jeg gør det, jeg kan og tror på, at det er godt nok. Jeg er også blevet ligeglad med, om folk kan lide det eller ej, siger Mathias, der stadig har en drenget charme. LÆS OGSÅ: Tæt på Jackies fødsel: Derfor var den vildere end de andre fødsler - Jeg fik rollen som Oliver i 'Norskov', fordi jeg talte nordjysk, spillede ishockey, og kunne en lille smule skuespil. Hvis de ville have haft en, som kun kunne spille skuespil, så var jeg ikke blevet valgt. Nu ved jeg, at jeg er blevet valgt til rollen som Benjamin i 'Sommerdahl' på lige fod med alle andre skuespillere, og så tror jeg på, at det er godt nok, det jeg leverer.

Frie hænder

Benjamin er den unge politibetjent i 'Sommerdahl', som tager seerne i hånden, når der bliver sagt noget på politisprog, og spørger, hvad det betyder, og efterhånden som handlingen skrider frem, så viser han større og større talent for politiarbejdet. - Jeg har haft meget frie rammer til at skabe Benjamin. Jeg har givet ham en del af Mathias, for jeg kan ikke spille ham som et helt andet menneske. I manus var han en stor undskyldning for sig selv og kluntet, hvor jeg har givet ham mere berettigelse. LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed' uden Lene Beier Arbejdet med 'Sommerdahl' har givet Mathias et lag mere som skuespiller, som han glæder sig over. -  Jeg arbejdede tættest sammen med Peter Gantzler, vi spiller makkere i serien. Han er et kraftværk, en grand old man på en måde, fordi han har så meget ro over sig og ved så meget, som gør mig bedre. Han er så erfaren, at jeg ikke kan trække ham ned på nogen måde. Det var en kæmpe fornøjelse. LÆS OGSÅ: 'Robinson Ekspeditionen' udskudt på ubestemt tid

Klar på endnu en sæson

Mathias Käki har ikke lavet tv, siden han forlod Oliver i anden sæson af 'Norskov' i 2017, men teatergængere har kunnet se ham som Isak i ungdomsdramaet 'Skam' på Eveny-T. - Jeg er helt klart mest til at lave tv, og skuespillet er stadig min ting, men det er rykket lidt i baggrunden nu. Jeg blev i oktober selvstændig på fuld tid med mit eget firma, som laver reklamefilm og indhold til sociale medier. Jeg er dog meget åben over for at lave en sæson to af 'Sommerdahl', og hvis de ringer, så springer jeg til.
LÆS OGSÅ: Se ham i 'Kærlighed hvor kragerne vender': Calle alene i verden