'Matador'-stjernens barnebarn på scenen: I morfars fodspor

Holger var et helt særligt forbillede for sit barnebarn Lærke.

Holger Juul Hansen fungerede både som morfar og reservefar for Lærke. Her er familien til Helle Virkners 80-års fødselsdag i 2005 (Foto: Lars E. Andreasen)
Holger Juul Hansen fungerede både som morfar og reservefar for Lærke. Her er familien til Helle Virkners 80-års fødselsdag i 2005 (Foto: Lars E. Andreasen)

Holger Juul Hansen var en stor stjerne på film og teater. Og nu følger hans barnebarn Lærke Belle Juul Hansen i sin morfars fodspor.

– Lærke debuterer på scenen til efteråret, sagde Holgers enke, Inge Juul Hansen, da hun sammen med barnebarnet for nyligt deltog i premieren på 'Flashdance' i Operaen.

Til september skal den 20-årige skuespiller spille den gennemgående rolle som Chava i Det Ny Teaters opsætning af 'Spillemand på en Tagryg' med Tommy Kenter i hovedrollen.

LÆS OGSÅ: Lykkelig realitystjerne: Stor drøm blev til virkelighed efter 29 år

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Remees datter går i sin mors fodspor

LÆS OGSÅ: Ung mor ville steriliseres: Nu er hun gravid

'Matador'-skuespilleren, der spillede rollen som bankmanden Varnæs, havde et særligt forhold til sit barnebarn. Og hun holdt ham i hånden, da han udåndede 88 år gammel i 2013 på Bispebjerg Hospital.

Lærke havde aldrig mødt sin far, så Holger Juul Hansen kom til at fungere som hendes reservefar. Det kom sig af, at hun som femårig spurgte sin morfar, om hun måtte kalde ham far, og det sagde han ja til med det samme. Siden var de nærmest uadskillelige.

Lærke Belle Juul Hansen har studeret privat hos førende skuespillere, sangere og dansere og er under uddannelse hos Savery Academy Performance Education.

LÆS OGSÅ: Sygemelding tvinger ung mor til store ændringer

LÆS OGSÅ: Efter voldeligt forhold: Nu har reality-babe fundet ny kæreste