'Matador'-stjerne står frem: Jeg blev voldtaget

'Matador'-stjernen Birgitte Bruun fortæller ovenpå den massive sexskandale i Hollywood, at hun er blevet voldtaget.

I kølvandet på den massive sexskandale i Hollywood, hvor filmproduceren Harvey Weinstein er blevet anklaget for sexchikane, er blikket naturligt nok blevet rettet mod den danske film- og tv-branche.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea taler ud: Jeg blev voldtaget

En af de danske kvinder, som nu står frem og fortæller om et af sit livs værste mareridt, er Birgitte Bruun, som især huskes for sin rolle som stuepigen Ester i 'Matador'. Hun spillede teater i København i slutningen af 70’erne, i samme periode som 'Matador' blev optaget.

– Der var en instruktør under en forestilling, som begik det, jeg i dag vil kalde absolut voldtægt. Vi spiste en middag, og så drak vi kaffe et sted, og så skete det simpelthen, hvor vi var alene, fortæller Birgitte Bruun til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Kendte danskere chikaneres i hobetal

Birgitte Bruun, som var en ung pige i 20’erne dengang og bl.a. spillede med i 'Familien Gyldenkål'-filmene, gik til middagen med instruktøren i den tro, at han ville øve en rolle med hende. Birgitte Bruun har fortalt de nærmere detaljer til TV 2, men vil ikke stå frem med dem, fordi instruktøren i dag er død, og fordi hændelsen aldrig blev politianmeldt.

Birgitte Bruun håber, at hun med sin historie, kan være med til at åbne op for snakken om overgreb i branchen, for dengang turde hun ikke gøre noget.

– Så vil man ikke være alene med det, og jeg er sikker på, at vi har været mange gamle skuespillerinder, som har været alene med hemmeligheden, og det har ikke været rart. Havde jeg råbt op, ville jeg i publikums, teaterchefers og producenters øjne for altid have været forbundet med ballade. Og det kan vi jo ikke have. Derfor er det så fantastisk stærkt, at disse Hollywoodpiger og -kvinder rejser sig op og siger: ”Nu må det være slut”, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kendis chokerer: Jeg blev gruppevoldtaget

LÆS OGSÅ: ‘Teen Mom’-Farrah chokerer: Jeg blev voldtaget af pornostjerne