'Matador'-stjerne er uhelbredeligt syg

'Matador'-stjernen Lane Lind ønsker ikke at blive alt for gammel.

Lane Lind har fået konstateret parkinson, men nægter at blive bitter og lade det styre hendes liv. I stedet har den 76-årige skuespiller, der især huskes som Iben Skjold Hansens veninde Jenny i 'Matador', valgt at se på det som en del en stor rolle.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor Sofie Linde fortæller om ‘X Factor’ 2022…

– Det er en kunst at blive gammel. Og jeg har valgt at se på alderdommen som en rolle, jeg helt vildt gerne vil spille. En livsrolle, fortæller hun i et stort interview med Berlingske.

SE BILLEDET: Sofie Linde endt i uheldig situation

Parkinson, der er uhelbredelig, er karakteriseret ved langsomme bevægelser, stivhed i musklerne og rysten. For at holde sig aktiv går hun med sin hund, og i stedet for gymnastik danser hun på stuegulvet derhjemme.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard om nyt projekt: En drøm er gået i opfyldelse

– Min første neurolog sagde, at jeg statistisk set har 13 år tilbage at leve i, og i det tidsrum kan det ikke nå at blive så slemt. Det er jeg glad for. Jeg skal helst ikke blive alt for gammel, for jeg vil ikke så gerne sidde som en skal, der ikke kan bevæge sig. Men vejen hen til da er et kunststykke. Det skal gøres omhyggeligt og ordentligt. Ikke for omgivelsernes skyld, men for min egen, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: CHOK! Er det slut mellem ‘Paradise’-par?