Master Fatmans enke taler ud: Mortens sidste time

Da børnene kaldte på deres far den morgen, kom der ikke noget svar.

Det havde været en helt almindelige dag for Morten Lindberg og hans hustru Herminia i lejligheden på Nørrebro, da hun gik i seng, og han 10 minutter efter kom ind i soveværelset, fordi han mente, han ikke fik sagt rigtigt godnat. Han gav hende et kys, og det var sidste gang hun så ham i live, fortæller hun til Femina i sit første interview efter Mortens død i marts sidste år.

Han blev blot 53 år, og Herminia har siden været alene med parrets fire børn Sol, otte, Vinicius, fire, og de to-årige tvillinger River og Heaven.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-deltagers forlovede: Han kvalte mig

Ifølge Herminia nåede Morten aldrig i seng og blev fundet i krostolen på kontoret ved siden af stuen, hvor han havde siddet og besvaret mails.

- River vågner altid tidligt om morgenen ligesom sin far. Han vågnede kvart i seks. Jeg vidste, at Morten plejede at være meget tidligt oppe. Men den dag var det anderledes. Nogle gange drillede han børnene med at sidde stille, når de spurgte efter ham. Og så lod han være med at svare for sjov. Den morgen kaldte de også på ham, og han svarede som så mange gange før ikke. Så kaldte jeg på ham, men der var stadig ikke noget svar. Så gik jeg tættere på ham. Okay, det var ikke for sjov, kunne jeg så godt se, siger Herminia, der efter eget udsagn gik i panik og råbte og skreg.

Siden Mortens død har hun med en presset økonomi kæmpet for at holde sammen på familien. Sorgen over hans død fylder stadig meget. Især de små børn mangler deres far, der er begravet på den nærliggende Assistens Kirkegård. Lægerne fortalte Herminia, at det var en hjerneblødning.

LÆS OGSÅ: Ung mor indlagt: Jeg er ufattelig dårlig

LÆS OGSÅ: CHOK! Linses drastiske beslutning: Familien kommer først