Marie Bach Hansen fuld af ærefrygt: Det er så vigtigt

Marie Bach Hansen er på nuværende tidspunkt aktuel i TV 2-serien 'Dansegarderoben, hvilket har givet stof til eftertanke.

Bag dansepigernes store smil og struttende numser i 1970'ernes Cirkusrevyer, gemmer der sig nogle barske skæbnehistorier.

Det har berørt Marie Bach Hansen, 37, dybt i arbejdet med rollen som Sussie, der lever i et voldeligt forhold i 'Dansegarderoben'.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-deltager har sagt jobbet op: Det skal jeg nu

– Det er så vigtigt at give en stemme til mennesker, der ellers ikke bliver hørt. Der er jo mennesker, der lever i sådan et forhold som Sussie. Så derfor er jeg gået til rollen med stor ærefrygt. Den her historie er baseret på virkelige hændelser, så derfor har vi passet meget på og gjort os umage for at vise nuancerne, siger den 37-årige skuespiller.

Marie i rollen som Sussie sammen med Mille Lehfeldt, 43, der spiller Ulla Berit.(Foto: Tina Harden/TV 2)
Marie i rollen som Sussie sammen med Mille Lehfeldt, 43, der spiller Ulla Berit.(Foto: Tina Harden/TV 2)

– Der er jo også en stor kærlighed mellem hende og Robert (hendes mand i serien, red.), så man kan godt være glad, selvom man er i en svær situation, ligesom man kan være en fighter, samtidig med at man er et offer. Hvor hendes karakter i tv-serien står helt alene, indtil hun bliver en del af fællesskabet, føler Marie Bach Hansen sig velsignet af sine venner.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche efter ulykken: Så stor méngrad har jeg

– Alle mennesker oplever svære situationer gennem livet. Det kan være stress eller andre ting. Jeg har både hjulpet og er blevet hjulpet af dem, jeg har tæt på mig. Jeg har nogle grupper af kvinder i mit liv, der er som søstre for mig. Jeg har også en lillesøster, som jeg er meget tæt på, siger Marie, der håber, at tv-serien kan give nogle modet til bryde en ond cirkel eller hjælpe andre.

– Det smukke ved fortællingen er, at vi ikke kan klare tingene alene. Vi er nødt til at indgå i fællesskaber. Det ligger også i menneskets natur. Vi lever desværre i en tid med individualisme og perfekthedskultur. Og så kan der opstå en tavshed, fordi man ikke vil udstille sig selv. Man vil vise, man er stærk, og at det kører. Jeg vil da elske, hvis man kan blive inspiret til at række ud til andre, siger hun.

'Dansegarderoben' kan ses på TV 2 søndag klokken 20.00.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne indlagt på sygehuset: De sidste tre uger har ikke været sjove