Marie afslører sandheden: Hemmelig aftale

Forholdet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er ”kompliceret”.

Først otte dage efter dronning Margrethe, 82, meddelte, at prins Joachims børn skulle miste deres titler, så hun i sidste uge sin yngste søn i øjnene til et hemmeligt krisemøde om sin beslutning.

Svigtet var for Joachim så monumentalt, at han og prinsesse Marie forinden havde bekræftet forlydender, der i mange år har lydt: At deres forhold til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er ”kompliceret”.

– Det er kompliceret, nemlig. Det er det, sagde Marie ærligt til B.T.

Forinden havde kronprinsesse Mary forsvaret dronningens historiske beslutning om at fratage fire at sine børnebørn deres titler.

– Forandring kan være umådelig svær og kan gøre ondt. Det har de fleste prøvet. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige, lød det fra kronprinsessen, der også mente, at hun og kronprins Frederik vil se på deres børns titler.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

Det bliver dog tidligst, når det er prins ”Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig”.

Hårdt for børnene

For prinsesse Marie og prins Joachim handler det dog ikke kun om titlerne, men især den måde, hvorpå det hele er foregået.

Det er ikke mindst gået ud over deres 10-årige datter Athena, der ifølge Marie nu bliver mobbet i sin skole af de andre børn.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

Gennem Mary Fonden og Børnemærkefonden arbejder 50-årige kronprinsesse Mary mod mobning, men prinsesse Marie siger nu direkte, at kongehusets beslutning er årsag til, at hendes datter bliver mobbet.

– De spørger, om det er hende, der ”ikke længere er prinsesse”.

– Jeg vil understrege, at selvfølgelig er der nogle meget mere alvorlige ting i verden især i disse dage. Det er lidt mærkeligt at skulle tale om sine børns navne og titler, når vi står overfor nogle meget alvorlige udfordringer. Men man skal huske børns måde at tænke på. Børns vilkår. Og det er det, der er afgørende, slog prinsesse Marie fast overfor B.T. Dronningen forsøgte efterfølgende at skabe ro ved at forklare sin beslutning, der blev taget for at fremtidssikre monarkiet, og beklagede, at hendes børnebørn er blevet kede af det.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe indrømmer: Ked af det

– Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af. Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed, stod der blandt andet i en meddelelse.

Artiklen fortsætter under billeder...

En tung sag

Prins Joachim er knust over, hvordan hans børn er blevet behandlet.

Til B.T. gav han udtryk for, at der skal meget til at reparere det tillidsbrud, som er sket.

– Virkeligheden skal stadigvæk være: Hvad enten man moderniserer eller slanker, så skal det gøres på en ordentlig måde. Det handler om børn. Ordentlighed og børn. Det er en meget tung sag, sagde prins Joachim med alvorlig mine.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-deltager har fundet kærligheden i Norge

Spørgsmålet er nu, om man med en aftale om at se fremad kan lægge låg på sagen, der med en række meget opsigtsvækkende udtalelser har udstillet det betændte forhold mellem prins Joachim og prinsesse Marie på den ene side og dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary påden anden.