Marianne efter ‘Vild med dans’: Derfor blev jeg så rørt

Daniel gav Marianne våde øjne allerede i første afsnit.

Marianne Eihilt sidder igen ved dommerbordet i årets sæson af 'Vild med dans', men faktisk var hun allerede med, da det hele startede for 200 afsnit siden, dengang var hun dog ikke dommer, men danser.

Under fredagens første liveshow for denne sæson var der især én deltager, der rørte hende, og det var Daniel Wagner Jørgensen, der danser med Asta Björk.

LÆS OGSÅ: Debut i 'Vild med dans': Glad, tilfreds og lettet

- Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg blev rørt. Det kan være svært at beskrive og sætte ord på det, starter Marianne ud i et interview med HER&NU efter det store liveshow fredag aften, men hun forsøger alligevel.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan hans teenageår har været, og hvad han har gået igennem som 14-årig, hvor han er igennem sådan en ulykke. Der må have været rigtig mange udfordringer, og jeg synes bare, det er så sejt, det han har udviklet, fortæller Marianne.

LÆS OGSÅ: Schmeichel dansede 'Vild med dans' i England: Nu støtter han sin datter

Som 14-årig fik Daniel amputeret sit højre ben lige over knæet efter en voldsom gymnastikulykke. Siden har han kæmpet sig vej ind i den para-atletiske elite.

Marianne er især rørt over, at Daniel har overskud til at sætte fokus på det handicap, han har.

- Det er en gave for os alle at være vidne til det og få lov at opleve det, og det blev jeg meget rørt over, fortæller Marianne, der er meget imponeret over Daniels danseevner.

- Jeg var meget spændt på, hvordan jeg skulle bedømme det, og det er jeg måske stadig. Jeg tror, den karakter, han fik i dag, også var en overraskelseskarakter. Vi blev meget overvældet over, hvor godt det gik, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Trods hård uge: Støtter mor

Artiklen fortsætter under videoen af Daniel og Asta.

Meget overrasket

Daniel bruger ord som magisk og fantastisk efter første liveshow, og han er især overrasket over, han fik våde øjne frem hos Marianne.

- Det var en kæmpe overraskelse, og det fik også noget frem i mig. Det er det, dans kan. Jeg havde ikke regnet med, det ville ske allerede fra første program, fortæller Daniel.

LÆS OGSÅ: De vinder 'Vild med dans'

Daniel har selv tænkt på sin deltagelse som en inspiration for flere med handicap.

- Jeg håber på at kunne inspirere andre, og det er også derfor, jeg danser med benprotesen fremme, så man kan se den, fordi jeg vil gerne vise mit handicap frem, da det er en del af mig, forklarer Daniel.

LÆS OGSÅ: Olivia Salo afslører hemmelighed

Artiklen fortsætter under billedet.

Stolt af Daniel

Asta er i særdeleshed stolt af sin partner, men hun holdt igen med sine følelser under fredagens liveshow.

- Jeg tænkte, jeg skal ikke tude, for når jeg først begynder at tude, så er det game over, så kan jeg aldrig stoppe igen. Jeg er meget stolt. Det er gået over alle forventninger. Der er virkelig sket meget siden første træning. MEN jeg holdt tårerne inde, fortæller Asta glad.

LÆS OGSÅ: Silas Holst støtter brysterne

Næste fredag skal Asta og Daniel danse paso doble.