Maria Bramsen har fundet ro: Nyder livet som farmor

Maria Bramsen nød de store ord fra sine kolleger i aftenens afsnit af 'Toppen af poppen'.

Den vilde tid som popstjerne i 1980'erne og starten af 1990'erne har Maria Bramsen for længst lagt på hylden til fordel for et stille liv som farmor og grafisk designer.

Efter en lang pause vendte den nu 58-årige sanger i Tøsedrengene og Ray Dee Ohh for en del år siden tilbage til scenen på deltid og begyndte at give koncerter med Anne Dorte Michelsen. Og nu går hun i Anne Dorte og Caroline Hendersons fodspor og fortæller sin musikalske historie i 'Toppen af Poppen'.

Mandag den 6. september vises første afsnit af 'Robinson' på TV3. Artiklen fortsætter under videoen.

LÆS OGSÅ: Johnny Hansen afslører konens sidste ord: Jeg tilgiver hende aldrig

Og det er lige, hvad hun trænger til efter et par lange nedlukinger.

- Anne Dorte og jeg havde jo virkelig lagt an til, at nu skulle vi give det gas. Vi havde bygget den her turné op med scenetæppe og alt muligt udstyr. Så spillede vi tre koncerter, og alt blev lukket ned. Det var et utroligt stort tab. Så at kunne stå og spille live musik igen var super fedt, fortæller Maria, der nød de mange kollegers selskab og de store ord, de kom med.

LÆS OGSÅ: Linse afslører barsk side af venskabet med Didde: Det er aldrig vist i ‘Bryggen’

- Jeg bliver så overvældet. Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg har svært ved at se mig selv som en legende. Jeg er meget imponeret over de andre deltagere. De er dygtige og sindssygt ambitiøse. Jeg kom bare med i et band og flød med. Lod mig trække afsted og havde en fest, fortæller Maria, der mødte sin mand, Simon West, da de begge var med i Ray Dee Ohh.

LÆS OGSÅ: Oliver hev Gunnvør i retten: Endelig samvær efter halvandet år

Bor med børnebørnene

Ved siden af karrieren som grafisk designer og børnebogsforfatter nyder Bramsen sine tre voksne børn, Josephine, Anton og Alfred, og ikke mindst de to børnebørn. Hun har stor glæde af at bo sammen med sin ældste søn og hans familie, der er flyttet ind hos dem i deres store lejlighed ved Søerne.

- Det fungerer rigtig godt. At have en lille to-årig, der kommer og udbryder, ”Farmor, vi skal lege med biler!” Farmor er klar. Det er skønt. Det er anbefalelsesværdigt at bo sammen flere generationer. Det kræver selvfølgelig en del, og man skal kunne give sig på nogle områder, men det er virkelig dejligt, siger Maria, der nyder al kvalitetstiden.

LÆS OGSÅ: Bendtner viser kæresten frem: Scorer svensk model

- Jeg opdrager ikke, jeg forkæler. Selvfølgelig kan jeg godt sige, "lille Hugo, det der må du ikke", men det er mest mig, der sidder og fortæller historier og laver de hyggelige ting, fortæller Bramsen.

Ingen af Maria Bramsens børn har taget musikken op professionelt, men måske den næste generation gør.

LÆS OGSÅ: Efter møde på Tinder: Linse giver ny status på kærligheden

- Alle mine børn har gået på samme skole, hvor de lærte at synge i kor. Så når de synger, lyder det helt fantastisk. Det kan være mine to børnebørn kaster sig ud i et eller andet. Den lille er i hvert fald glad for at spille klaver, fortæller hun med stolthed i stemmen.

Se 'Toppen af poppen' hver søndag kl. 20.00 på TV 2.

LÆS OGSÅ: Er gået tilbage til eksen: Gustav Salinas har fået en kæreste