'Maddysten'-vindere havde rejseplaner, men sådan endte fejringen

Med sejren i 'Maddysten' vandt Smit-familien æren og et flot sæt knive, mens en planlagt gastronomisk tur til Frankrig er lagt på is.

Det var en stolt og glad Henrik Smit flankeret af sønnerne Kasper, 26 og 22-årige Jakob, der i aftes kunne modtage den ærefulde titel som vinder af 'Maddysten 2020' på DR.

Familien Smit i 'Maddysten' (Foto: Carsten Mol/DR)
Familien Smit i 'Maddysten' (Foto: Carsten Mol/DR)

- Bagefter fejrede vi det med champagne, og så havde vi oprindeligt planlagt en tur til Alsace her i april med henblik på at spise god mad og drikke vin. Men corona-krisen fik forpurret planerne, så den rejse er nu skubbet – desværre, afslører den 55-årige amatørkok til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: 'Maddysten'-finalist mistede retten til faderskab: Har aldrig set sin datter

Far og sønner oplevede en spændende finale mod Kjeldgaard-familien i bestræbelsen på at pynte køleskabslågerne med så mange vinder-billeder som muligt. Først var der konkurrencen om at lave et receptionskoncept. Her valgte et panel af tidligere deltagere Smit-familiens udgave som den bedste. Herefter skulle de to familier gennem en blindtest af oste, og selvom Kasper Smit ikke bryder sig særligt meget om smagen, så vandt herretrioen også den snævert over modstanderen.

I den sidste konkurrence skulle der laves tre retter mad til dommerne bestående af forret, hovedret og dessert. Her vandt Smit-familien kun hovedretten, mens pointene for forret og dessert tilfaldt Kjeldgaard-familien. Men Smit’erne løb samlet set af med en 3-2 sejrer.

LÆS OGSÅ: TEST: Hvilken familie fra 'Maddysten' er sin familie? 

Henrik og sønner har dog ikke tænkt sig at få en karriere ud i gastronomiens verden oven på den fine titel.

Henrik og hans to sønner i 'Maddysten'. (Foto: DR)
Henrik og hans to sønner i 'Maddysten'. (Foto: DR)

- Vi er glade for det, vi laver til daglig, så vi kommer ikke til at bruge det i praksis. Men det har udvidet vores horisont. og vi er blevet dygtigere. Så det har været godt, siger han, der til daglig arbejder med rekruttering, mens sønnerne studerer på Aarhus Universitet.

LÆS OGSÅ: Laura og Isse fra 'Sommerdrømme': Det lå ikke i kortene, at vi skulle blive kærester

For familien begyndte køkkeneventyret tilbage i 1999, da Henrik Smit blev skilt fra sønnernes mor.

- Det er hyggeligt at lave mad sammen med sine børn. Det har vi altid gjort. I dag drikker vi dog en del mere vin til. Og jeg kan lære meget af mine nørdede sønner. De laver mange forskellige genrer og stilarter og er meget dygtige, forsikrer Henrik Smit, der nogle år efter skilsmissen blev gift med Anne Marie, som han bor sammen med på et dejligt landsted ved Skanderborg.

Henrik Smit fra 'Maddysten's hjem (Foto: privat)
Henrik Smit fra 'Maddysten's hjem (Foto: privat)

- Og hertil hører et velassorteret køkken, som benyttes flittigt af familien. Det giver et godt sammenhold at lave mad, og vi får nogle gode samtaler, siger han.

LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-par venter deres andet barn: Vil ikke gøre sammen fejl igen