Foto: Heidi Maxmiling/TV3
Foto: Heidi Maxmiling/TV3

'Luksusfælden'-ekspert: Erik bliver aldrig gældfri

Gårsdagens deltagere i 'Luksusfælden' gik fra hinanden kort efter optagelserne, og det ærgrer eksperten Jan Swyrtz.

I går aftes var 'Luksusfældens' eksperter Carsten Linnemann og Jan Swyrtz rejst til Stenløse på Sjælland for at hjælpe parret Erik og Pernille, som havde gravet sig selv i et bundløst gældshul.

Eksperterne gjorde deres bedste for at hjælpe, men parret var så langt ude, at det var tæt på at være en umulig opgave, og allerede kort efter besøget fra 'Luksusfælden' gik de fra hinanden. Det er noget, der ærgrer den ene af de to eksperter.

- Det er jo bare ærgerligt og faktisk også irriterende. Alt den tid og det hårde arbejde, som vi brugte på at forhandle med kreditorer for at redde deres økonomi, kan jo ikke bruges til noget nu, siger Jan Swyrtz til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: CHOK efter ‘Luksusfælden': Nu er vi gået fra hinanden

Gældsplagede par har det svært

Men selv om nyheden om bruddet ærgrer eksperter, så var det ikke noget, der kom bag på ham, da han hørte det.

- Vi må jo bare erkende, at sådan er virkeligheden for de par, som vi besøger. Økonomien kan give mange skænderier, og det er enormt stressende, hvis der ikke er penge på kontoen. I sidste ende bliver det bare for meget, fortæller Jan.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’ søger nye deltagere

Slipper aldrig med gælden

Eksperterne arbejdede sig frem til, at parret kunne blive gældfri efter 17 år. Erik noterede sig for langt det meste af deres samlede gæld på 1,2 millioner kroner, og ifølge Jan Swyrtz er det ikke realistisk, at han nogensinde slipper af med den alene.

- Nej, det har jeg svært ved at se, hvordan han skal kunne. Det var jo nærmest ikke realistisk i første omgang, og vi måtte virkelig arbejde hårdt for at lave det budget. Det kan han ikke bruge til det mindste nu.

- Vi har set mange gange før, at det starter godt ud. Men afbetalingerne gør næsten intet, når han har så stor en gæld, og så kører folk tit død i det. Han kan måske finde sig en rig kone, der kan hjælpe. Men ellers ser jeg det ikke som realistisk, at han bliver fri af sin gæld, slutter Jan Swyrtz.

Se flere billeder fra 'Luksusfælden' i galleriet over artiklen.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert: Folk forventer, at vi kommer med en tryllestav

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.