Lotte Friis chokeret over mobbe-afsløring: Nu aflyser Jeanette Ottesen alt

Ottesen kommer med ny undskyldning til sin tidligere svømmekollega efter massiv shitstorm.

Gennem mange år var Jeanette Ottesen, 33, en del af en klike, der nådesløst mobbede Lotte Friis, 33, under træningen i Det Nationale Træningscenter i Bellahøj. I sin erindringsbog ”Fri” underskylder hun. Hun vælger dog, at fortælle detaljeret om hvordan og hvorfor mobningen fandt sted:

– Det kan være noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebrillerne, hun svømmer med, skriver Ottesen blandt andet i bogen, og giver samtidig Friis skylden for mobningen.

LÆS OGSÅ: Line Hoffmeyer bryder sammen: Jeg var alt for ung til Rimmer

– Lotte siger aldrig stop. Hun er et klassisk mobbeoffer, for hun gør det ikke nemt for sig selv. Hun lader bare stå til, så hun efterhånden bliver en, man automatisk griner ad. Det bør ikke være sådan, og det er ikke fedt at sige, men sådan er det desværre. Lotteer  en speciel type, hun er en ”Fedtmule”, som mange gange kommer til at lave ufrivilligt sjove ting.

Da uddraget af bogen sidste weekend blev offentliggjort, rev det op i  det gamle traume for Lotte Friis. Derudover anede Lotte Friis ikke, at Jeanette Ottesen havde skrevet om hende. Hun havde forinden modtaget et opkald med en personlig undskyldning for fortidens mobning, men hun var ikke blevet fortalt, at forløbet ville blive nøje gengivet i bogen.

LÆS OGSÅ: CHOK: 'Robinson'-deltager mister to i familien under ekspeditionen

– Jeg er uforstående over for, hvorfor min historie skal fortælles, uden at jeg har accepteret det eller kommet med inputs til det. Min historie bliver på den måde fortalt gennem en andens erindringer og opfattelser omkring de her situationer, siger Lotte Friis, der dog har respekt for Ottesens kamp mod mobning.

Reaktionen fra Lotte Friis, har fået Jeanette Ottesen til at krybe til korset og endnu en gang undskylde overfor svømmekollegaen.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne i dyb sorg: Det er alt for tidligt

- Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte. Jeg forstår til fulde Lottes reaktion. Det var mit ønske at sætte fokus på mobning på en konstruktiv måde, men i stedet er jeg kommet til at reproducere og ansvarliggøre Lotte, skriver Jeanette i et opslag på instagram.

Ottesen har ikke yderligere kommentarer til sagen, og hun kommer ikke til at turnere i medierne. Det oplyser forlagschef hos Gyldendal, Michael Jannerup, i en mail til B.T.