Ida Østergaard Madsen vandt 'X Factor' i 2012. (Foto: Lars E Andreasen)
Ida Østergaard Madsen vandt 'X Factor' i 2012. (Foto: Lars E Andreasen)

LISTE: 'X Factor'-vindere gennem tiden

Kan du huske alle de tidligere vindere af sangkonkurrencen? Læs hvordan det står til med dem i dag!

Nu er årets 'X Factor'-vinder 2021 fundet, og det blev som bekendt Oh Lands 15-årige sangstjerne Solveig.

Men forinden Solveig har der været 13 tidligere vindere. Herunder kan du læse lidt om, hvordan det er gået dem siden.

Se alle de tidligere vindere her!

LÆS OGSÅ: Her er alle 'X Factor'-skandalerne


1. sæson (2008)

Martin Hoberg Hedegaard

Der var ikke megen tvivl om, hvem der var det helt store hit i Danmarks første udgave af 'X Factor'. Det var nemlig den dengang 15-årige Martin fra Ørum, der med sin nasale drengestemme og Remee som coach tog sejren hjem.

Samme år udgav han albummet 'Show the World', men efterfølgende holdt han en pause for at finde sig selv som kunstner. Det lykkedes syv år senere, hvor Martin bragede igennem med sit nye band Saveus, som han stadig udgiver musik med.

LÆS OGSÅ: LISTE: De har vundet 'Vild med dans'


2. sæson (2009)

Linda Andrews

Linda Andrews vandt hele balladen med sin dommer Lina Rafn, da anden sæson af 'X Factor' løb af stablen. Efterfølgende blev det til i alt fire albums, herunder to julealbums.

Siden er Linda blevet ved musikken. Hun arbejder nemlig som korleder og dirigent for et gospelkor i Farum, og så har hun også været med inde over både det danske og det internationale Melodi Grand Prix.

LÆS OGSÅ: Ærlige Remee: Derfor forlod jeg 'X Factor'


3. sæson (2010)

Thomas Ring Petersen

Med sin trofaste guitar og stærke stemme, vandt folkeskolelæren Thomas Ring Petersen 'X Factor' som den tredje i rækken.

Efterfølgende udgav han tre albums, før han gjorde et opgør med musikken og tog på en jordomrejse. I 2017 kom så hans fjerde album og en deltagen i dansk Melodi Grand Prix, men efterfølgende har det hovedsageligt været lærergerningen, Thomas har dedikeret sig til.

LÆS OGSÅ: Her er alle 'X Factor'-dommerne gennem tiden


4. sæson (2011)

Sarah Skaalum Jørgensen

I 2011 skilte 15-årige Sarah sig i den grad ud med sit korte hår og sin åbenhed omkring sin seksualitet. Og den stærke attitude sikrede sejren i fjerde sæson med Cutfather som mentor.

Men der er siden sket rigtig meget hos Sarah - der som 18-årig skiftede køn og navn til Noah. Efter 'X Factor'-sejren brød Noah sammen og endte på psykiatrisk afdeling. Det var i den tid, han mødte sin kone, som han i dag har sønnen Elion med.

Musik er det ikke blevet meget mere til siden 'X Factor', men i dag arbejder Noah i en børnetøjsforretning og bruger sine sociale medier til at oplyse om transkønnethed.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-deltager født med andet navn: Derfor skiftede jeg til Neva


5. sæson (2012)

Ida Østergaard Madsen

Med sin yndefulde stemme tog Ida Østergaard Madsen 'X Factor' med storm og gik hele vejen som ubetinget storfavorit.

Efter programmet fik hun stor succes med sin første single 'I Can Be', der dominerede hitlisterne, og efterfølgende udgav hun albummet 'Seize The Day' i 2013, der ligeledes solgte godt.

Efterfølgende har sangerinden med kunstnernavnet IDA dog trukket sig lidt fra rampelyset, men det er stadig musikken, særligt indenfor housegenren, som hun satser på.

LÆS OGSÅ: Deltager ønskede anden dommer: Har en speciel kærlighed for Blachman


6. sæson (2013)

Chresten Flack Damborg

I sjette sæson kom dommeren Ida Corr til bordet, og hun endte med at vinde hele balladen i sin eneste sæson med den vestjyske country-entusiast Chresten Flack Damborg.

På finaledagen udgav han sin vindersingle 'Let Go', og året efter udkom han med sit debutalbum 'Wanderlust'. Jobbet som værktøjsmager beholdte Chresten dog, men han håber på et tidspunkt at kunne udgive endnu et album. Det arbejde er allerede sat i gang, og denne gang bliver det altså med danske tekster.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-babe scorer kendt musiker


7. sæson (2014)

Anthony Jasmin

I syvende sæson var det endelig tid til, at Blachman skulle vinde sangkonkurrencen som dommer - og ikke mindst at en gruppe for første gang skulle vinde. Og det var tilmed en sammensat gruppe, som Blachman dannede af de to frasorterede solister, dengang 15-årige Jasmin Dahl og 20-årige Anthony Lopez.

Deres vindersang, den poppede 'Do Ya', blev et solidt hit, og samme år udgav de EP'en 'Stick together', som var deres præmie for 'X Factor'-sejren.

Men trods titlen på albummet, så splittede gruppen op et halvt år efter for at gå hver deres veje musikalsk og personligt, forklarede de. De er da begge også blevet indenfor musikken, hvor Jasmin har gjort sig som korsanger, mens Anthony blandt andet har stillet op i Melodi Grand Prix i 2017.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne afslører nye detaljer: Derfor blev jeg 'X Factor'-vært


8. sæson (2015)

Emilie Esther

Den kun 15-årige Emilie Esther vandt ottende sæson af 'X Factor' med sin kraftfulde stemme, hvor hun nåede at fortolke klassiske popbaskere fra nogle af verdens største sangerinder som Rihanna og Beyoncé.

Hendes vindersingle 'Undiscovered' blev et stort hit, og højdepunktet i den unge Emilies karriere må siges at være, da hun sommeren efter sin 'X Factor'-sejr varmede op for verdensstjernen Kylie Minogue i hjembyen Aalborg.

Derefter kom hendes vinder-EP 'Rare', men siden har musikken kun været en hobby for sangerinden med det fulde navn Emilie Esther Holmgaard.

LÆS OGSÅ: Amalie: Der skulle jo ikke være et barn igen allerede


9. sæson (2016)

Embrace

Ikke mange havde forudset, at Holstebro-søstrene Anilde og Azilda Kaputu, der som gruppen Embrace ledt af dommer Remee, vandt 'X Factor' i 2016. Det var i øvrigt de første vindere, den gode Sofie Linde fik lov at kåre som nyudklækket 'X Factor'-vært.

Efter sejren er søstrene fortsat som gruppe, og efter flere navneskift går de i dag under deres efternavn Kaputo. Så sent som i 2020 udgav de EP'en 'Roots'.

LÆS OGSÅ: Embrace gik hele vejen i 'X Factor': Vi var ikke forberedte på at vinde


10. sæson (2017)

Morten Nørgaard

Remee er den mest vindende 'X Factor'-dommer gennem tiden, og med Morten Nørgaards sejr i 2017 fik han et vaskeægte hattrick med tre sejre i streg (hvilket Blachman gjorde ham kunsten efter i de tre følgende sæsoner).

Seerne forelskede sig i den generte computernørd Morten fra Odder, der gennem programmet opbyggede både selvtillid og musikalske evner. Men hans vindersingle, 'The Underdog', der ellers havde kompetente kræfter bag sig som Rasmus Seebach og Lars Ankerstjerne, blev dog ikke nogen succes.

Efterfølgende udgav han EP'en 'Cool Enough', men siden har der ikke været mere musik fra Mortens hånd.

LÆS OGSÅ: Så dårligt klarer 'X Factor'-Morten sig


11. sæson (2018)

Place on Earth

I 2018 havde Blachman endnu engang stor succes med at sammensætte sin egen gruppe. Han gik nemlig hele vejen med Place on Earth i den sidste sæson på Danmarks Radio.

Gruppen bestod af dengang 17-årige Mille Katharina Hassenkram, 19-årige Katrine Ørnfelt og 22-årige Andreas Falch Kruse, og de tre medlemmer gik sikkert videre fredag efter fredag, mens selv de kunstnere, de fortolkede, sendte roser deres vej - ikke mindst britiske The xx.

Men efter udgivelsen af deres vinder-EP, gik det ned af bakke for gruppen, som HER&NU kunne afsløre blev droppet af deres pladeselskab, fordi de ikke lagde nok energi i projektet. Selv tog gruppen det med oprejst pande og forklarede det med, at de boede i både København og Horsens, hvorfor de også gik i opløsning, selvom venskabet bestod.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-vindernes nedtur: Place on Earth droppet af pladeselskabet


12. sæson (2019)

Kristian Kjærlund

Kristian Kjærlund havde en sikker taktik med at stå roligt bag mikrofonen og synge sig igennem - udover når der skulle fremvises akrobatiske evner som det famøse split.

Sejren førte til en pladekontrakt med Sony og en optræden på Skanderborg Festival, men siden har man ikke hørt mere fra den dengang 23-årige sanger, der kun nåede at udgive sin vindersingle 'Lost & Profound' og to yderligere sange samme år.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-Kristian om sin seksualitet: Jeg er i tvivl


13. sæson (2020)

Alma Agger

Corona fik i den grad gjort flere benspænd på 'X Factor' i 2020, der først blev udskudt i flere uger, og da det endeligt blev afholdt, måtte man flere gange undervejs veksle mellem, om der eksempelvis kunne være publikum eller ej. Men det forhindrede ikke 20-årige Alma Agger i at brage igennem og vinde seernes gunst som storfavorit hele vejen.

For første gang var vindersinglerne fortolkningerne af allerede eksisterende sange, og her fortolkede Alma Agger den britiske Claire Maguires 'The Last Dance'. Derudover fik hun en pladekontrakt med Sony Music og et hjemmestudie (der erstattede muligheden for at tage til udlandet og indspille musik).

Første album har Alma dog stadig til gode, men hun har allerede to soundtracks på samvittigheden, nemlig 'Om lidt er jeg på vej' til Netflix-filmen 'Til månen og tilbage' og senest sangen 'Hver for sig' til 'Julemandens datter 2'.

LÆS OGSÅ: Kæresten overrasket over Almas talent: Hun vil ikke synge for mig


14. sæson (2021)

Solveig

15-årige Solveig fra Hvidovre blev den 14. vinder af 'X Factor', men det stod ikke skrevet i sten fra starten. Først da et rystet dommerpanel skældte seerne ud, efter Solveig kom i farezonen, begyndte stemningen at vende, og siden strøg Solveig sikkert igennem hele vejen til sejrsskamlen.

Til de sidste liveshows blev hun tilmed udråbt af de konkurrerende dommere som den retmæssige vinder af programmet - og sådan blev det, selvom Solveig aldrig selv havde turdet håbe på det.

– Det føles virkelig mærkeligt at kalde sig vinderen – det må være en fejl. Det føles så underligt, jublede Solveig til HER&NU efter afgørelsen.

Udover at Solveig nu vender tilbage som normalt til sin 9.klasse, så venter der hende også noget af en præmie som vinder af 'X Factor' 2021. Hun har nemlig vundet en pladekontrakt med Universal Music Group, og så skal hun altså også en tur til London, hvor hun skal møde 'X Factor’-legenden Simon Cowell og igennem en skræddersyet workshop. Og så falder der altså også udstyr af til et professionelt hjemmestudie, så mon ikke, vi kommer til at høre meget mere til Solveig, vinderen af 'X Factor' 2021.

LÆS OGSÅ: Solveig vinder 'X Factor' 2021

Martin vandt første sæson af 'X Factor' (Foto: DR)
Martin vandt første sæson af 'X Factor' (Foto: DR)
Linda Andrews vandt 'X Factor' i 2009 (Foto: Klaus Bo Christensen)
Linda Andrews vandt 'X Factor' i 2009 (Foto: Klaus Bo Christensen)
Tidligere vinder Linda Andrews overrækker vinderbeviset til Thomas Ring Petersen (Foto: Birger Storm)
Tidligere vinder Linda Andrews overrækker vinderbeviset til Thomas Ring Petersen (Foto: Birger Storm)
Sarah, der i dag hedder Noah, vandt 'X Factor' i 2011 (Foto: Lars E. Andreasen)
Sarah, der i dag hedder Noah, vandt 'X Factor' i 2011 (Foto: Lars E. Andreasen)
Ida Østergaard Madsen vandt 'X Factor' i 2012, hvor Pernille Rosendahl var hendes mentor (Foto: Lars E. Andreasen)
Ida Østergaard Madsen vandt 'X Factor' i 2012, hvor Pernille Rosendahl var hendes mentor (Foto: Lars E. Andreasen)
Chresten Flack Damborg vandt 'X Factor' i 2013 (Foto: Lars E. Andreasen)
Chresten Flack Damborg vandt 'X Factor' i 2013 (Foto: Lars E. Andreasen)
Anthony Jasmin vandt 'X Factor' i 2014 (Foto: Sisse Stroyer)
Anthony Jasmin vandt 'X Factor' i 2014 (Foto: Sisse Stroyer)
Emilie Esther vandt 'X Factor' i 2015 (Foto: Lars E. Andreasen)
Emilie Esther vandt 'X Factor' i 2015 (Foto: Lars E. Andreasen)
Embrace, der nu hedder Kaputo, vandt 'X Factor' i 2016 (Foto: DR)
Embrace, der nu hedder Kaputo, vandt 'X Factor' i 2016 (Foto: DR)
Morten vandt 'X Factor' i 2017 (Foto: James Thisted)
Morten vandt 'X Factor' i 2017 (Foto: James Thisted)
Gruppen Place on Earth vandt 'X Factor' i 2018 (Foto: Anthon Unger)
Gruppen Place on Earth vandt 'X Factor' i 2018 (Foto: Anthon Unger)
Kristian Kjærlund ved 'X Factor'-finalen i 2019, som han bekendt vandt (Foto: Niels Henrik Dam)
Kristian Kjærlund ved 'X Factor'-finalen i 2019, som han bekendt vandt (Foto: Niels Henrik Dam)
Alma Agger fik blomster, da hun med dommer Thomas Blachman vandt 'X Factor' i 2020 (Foto: Anthon Unger)
Alma Agger fik blomster, da hun med dommer Thomas Blachman vandt 'X Factor' i 2020 (Foto: Anthon Unger)
Oh Land vandt 'X Factor' for første gang med sin unge solist Solveig (Foto: Lasse Lagoni)
Oh Land vandt 'X Factor' for første gang med sin unge solist Solveig (Foto: Lasse Lagoni)