Lisbet Dahls sidste omgang: Primadonnaen takker af

Et betydningsfuldt familiemedlem af 'Cirkusrevyen' takker snart af.

Da HER&NU møder holdet bag Cirkusrevyen i Dragør, er stemningen god og gensynsglæden stor. Men dagens hovedperson mangler. Halvanden time efter pressemødets start kommer Lisbet Dahl, 75, drønende gennem byens brostensbelagte gader og parkerer lige foran restaurantens røde løber.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe afslørede utroskab: Nu fortryder hun

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Realityportalen snakker med drengene fra Fuld Effekt….

– Primadonnaen ankommer, griner hun og vinker, mens fotograferne blitzer ivrigt.

Efter 34 år i Cirkusrevyen tager Lisbet hul på sin sidste sæson. Det kan mærkes hos de øvrige skuespillere og især 61-årige Niels Olsen, der har stået på scenen med hende mange gange. Han griner af hendes forsinkede ankomst og benægter, at det er typisk Lisbet.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

– Lisbet er en kombination af at være enormt hårdtarbejdende og enormt doven. Hun vil gerne hygge sig, men hun er også god til at skære ind til benet, siger han.

For Niels er det hårdt at skulle tage afsked med Lisbet – især efter, at Ulf Pilgaard stod på scenen for sidste gang i 2021 efter 40 år i revyen.

LÆS OGSÅ: Sofie i opgør med Joakim: Jeg er sendt til tælling

– Da jeg startede, var både Lisbet og Ulf der, så meget af den opdragelse, jeg har fået inden for revy, har jeg fået fra dem, fortæller Niels, der glæder sig over, at de får lov til at spille for fuld sal i år.

Én stor familie

Lisbets afsked er ikke en pludselig beslutning. Hun overvejede nemlig at trække sig allerede for fem år siden.

– Nedlukningen har givet tid til, at jeg kunne sætte mig ned og tænke mig ordentligt om. Jeg bliver nok dybt fortvivlet og græder sidste aften. Revyen har jo været mit halve liv. Men jeg kan bare mærke, at det er rigtigt, og at det er nu, jeg skal videre, fortæller skuespillerinden, der kom for sent, fordi hun var ved at samle et sofabord og havde misforstået tidspunktet.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’Maria presset under graviditeten: Opkast og antibiotika

Hun glæder sig til, at de nu skal i gang igen.

– Vi har en stor familie, som vi næsten er mere sammen med end dem, vi er i familie med. Det er vigtigt, at vi har det godt og passer på hinanden, for det forplanter sig på scenen og helt ned til publikum. Så det vil vi også gøre i år, fortæller en glad Lisbet, der ikke har lagt planer for, hvad hun skal bruge tiden på, når hun til august træder ned fra scenen for sidste gang.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne ramt af stress: Kollapsede efter job

Den nye generation er da også klar på at føre stafetten videre. 40-årige Merete Mærkedahl debuterede i revyen sidste år, hvor hun var med til at tage afsked med Ulf, og hun er klar til også at sende Lisbet godt afsted.

– Jeg føler mig meget privilegeret, at jeg har fået lov at stå på scenen med to så historiske personer inden for revygenren. Der sker selvfølgelig et skift, men jeg håber, at vi kan bevare ånden og fortsætte med traditionerne, siger en spændt Merete.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe afslørede utroskab: Nu fortryder hun