Lisbet Dahl ramt af senfølger: Stemmen er nedslidt

Lisbet Dahl kæmper med senfølgerne af corona.

Den 12. maj var dagen, hvor Cirkusrevyen skulle have haft premiere. Men i stedet stod der pressefotografering på planen. Revydronningen Lisbet Dahl, 76, blev sidste måned syg med corona, og den hårde omgang sendte hende hjem i 14 dage og udskød premieren til den 23. maj.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes

– Jeg begyndte at få ondt i halsen, og dagen før havde jeg sendt Carsten Svendsen (skuespiller i revyen, red.) hjem, fordi han havde fået corona. Så jeg tog selv en coronatest. Positiv. Og så var der ikke andet at gøre end at trække stikket, fortalte Lisbet torsdag, siddende i sin havestol ved instruktørbordet klædt ud som Pia Kjærsgaard.

Sammen med pressen ventede hun utålmodigt på, at skuespillerne kom i kostumer, hår og makeup, så de kunne blive fotograferet i næste nummer.

LÆS OGSÅ: Sidney Lee er død

– Jeg var hjemme hos mig selv med Nemlig.com. Alle andre mennesker mister appetitten. Det gør jeg ikke. Jeg æder, grinede hun.

Trænger til nyt

De to uger hjemme gav hende god tid til at tage sig af sin lille hundehvalp, Monty.

Selvom Lisbet Dahl nu har været tilbage i teltet på Bakken i et par uger, mærker hun stadig eftervirkningerne af coronaen.

– Sangstemmen er slidt ned af hoste. Jeg bliver træt efter tre til fire timer. Og når det sker, går jeg bare hjem. Det er bare ærgerligt. Hvad fanden skal jeg gøre? Nu er vi også så langt efterhånden.

De har været flittige, mens jeg har været væk, fortalte instruktøren, der er meget rolig til trods for opstartsproblemerne.

Selvom det er Lisbet Dahls sidste sæson i Cirkusrevyen efter 34 år, er det ikke noget, der fylder i hendes hoved.

LÆS OGSÅ: Tina Müller venter baby

– Beslutningen blev taget sidste sommer. Så det var der, at alle tankerne og følelserne var der. Men jeg bliver nok rørt. Jeg græder jo for et godt ord. Men det er det rigtige, jeg har gjort. Revyen trænger til, at der kommer nye mennesker til, og jeg trænger til at arbejde med nogle andre mennesker, sagde Lisbet, som endnu ikke ved, hvad hun skal lave.

– Jeg har altid ladet tiden råde, og jeg ser, hvad der dukker op. Måske skal jeg sidde med Ulf og drikke sjusser om aftenen på terrassen, lød det fra Lisbet med tanke på den mangeårige revymakker Ulf Pilgaard, der havde sin sidste sæson i 2021.

LÆS OGSÅ: Vild panik under optagelserne til ‘Landmand søger kærlighed’

Publikum kan godt forvente, at hun vil blive hyldet i hver af sommerens mange forestillinger.

– Det ville være mærkeligt andet. Hold kæft, hvor er jeg søvnig, udbrød hun pludselig med et grin og lukkede øjnene for en stund.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par skal være forældre

Revystjernen slog fast, at hun ikke vil blive fristet til at vise sit ansigt bag scenen til næste års revy.

– Det gider jeg ikke. Nu er det deres. Nu er er det ikke mit mere, fortalte en afklaret Lisbet Dahl.