Lisbet Dahl efter sygemelding: Glad igen

Efter sin sygemelding er Lisbet Dahl kommet frem til, at det er hendes sidste sæson med Cirkusrevyen.

Lisbet Dahl har kastet sin kærlighed på en ni uger gammel Mops, der har fået navnet Monty. Det nye medlem af familien bliver aet og krammet til den store guldmedalje i Gentofte-hjemmet, hvor skuespilleren har opholdt sig meget siden juni sidste år efter sin sygemelding fra Cirkusrevyen.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller afslører graviditet

Lægerne dømte hende nemlig stressramt, så hun valgte at melde afbud for resten af sæsonen. Men tiden som rekonvalescent har været godt givet ud, for den 75-årige revydronning har fået tænkt sig om og er kommet frem til en konklusion: Efter 34 år bliver den kommende sæson hendes sidste med Cirkusrevyen.

– Jeg kommer helt sikkert til at blive ulykkelig og græder sikkert første og sidste aften og måske også midtimellem. Men det føles rigtigt. Jeg skal videre, og Cirkusrevyen skal videre uden mig. Der skal nye folk til. Jeg kan så nå at få 25- års jubilæum et andet sted, siger hun fuld af optimisme.

LÆS OGSÅ: Gunnvør melder ud: Derfor siger jeg fra nu

– Mit liv har altid bestået af ikke at lave noget som helst, og så lave en hulens masse, når revyen kører. Jeg kan virkelig godt holde ud at glo ud i luften og lægge en kabale, forklarer Lisbet Dahl, der i snit spiller langt over 100 forestillinger i det halvår, den succesfulde revy spiller for fulde huse.

– Men jeg har det faktisk skidegodt igen. Jeg skal dog også sørge for at holde mig i gang. Jeg gider ikke bevæge mig, hvis ikke jeg får penge for det og kan godt mærke, at jeg ikke har stået på en scene i et års tid. Balancen skal genfindes, på med de højhælede sko, og der skal trænes, selv når der skal laves kaffe.

Berøringsangst

Under sygemeldingen med stress oplevede Lisbet Dahl at føle sig svigtet af venner og bekendte.

– Folk turde ikke ringe mig op. De var bange for, at jeg lå og græd i sofaen. Folk ved åbenbart ikke, hvordan man skal forholde sig til personer med stress? De var bange for at gøre noget forkert, siger hun, der gik ned med alvorlig stress i 2006, men dengang opdagede hun for sent, hvad der var under opsejling.

LÆS OGSÅ: CHOK! Deltager droppet i ‘Luksusfælden’: Udvandrer i vrede

– Denne gang fik jeg blærebetændelse fire gange i træk på kort tid, og så fik jeg det gode råd af Niels Olsen (skuespiller, red.) at gå til tjek på privathospitalet 'Hamlet'. Her sagdeoplyste lægerne, at det kunne være kroppens signal til, at der var noget galt – altså stress, fortæller Lisbet Dahl, der sidste år måtte tage afsked i Cirkusrevyen med sin kære ven og kollega, 81-årige Ulf Pilgaard, som hun har samarbejdet med i 40 år.

– Ulf og jeg taler ofte i telefon. Vi har oplevet så meget og debuterede i Tivoli Revyen i ’81. Et langt og godt venskab. Vi har samme humor og griner godt sammen, siger hun om sin kære kollega, der bor i nærheden.

LÆS OGSÅ: Her er Lene Beiers nye program