Line Sofie vil vise en anden side af unge mødre

Tirsdag d. 14. august ruller den nye sæson af ’De unge mødre’ over skærmen. Realityportalen.dk har fået en snak med Line Sofie om rollen som ung mor og om kampen for uddannelse.

Line Sofie er ny mor i Kanal 4’s succesfulde dokumentarserie, ’De unge mødre’.

Som 17-årig opdagede Line Sofie, at hun var gravid med sin daværende kæreste.

- Jeg havde ikke børn i tankerne, dengang jeg opdagede, at jeg var gravid. Min daværende kæreste og jeg var netop gået fra hinanden, og jeg skulle på teaterhøjskole. Jeg valgte dog at aflyse planerne og gennemføre min graviditet, fortæller den unge mor til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: De unge mødre slår alle reality-programmer

Line Sofie besluttede sig for at beholde barnet, på trods af at hendes daværende kæreste ikke ønskede at få et barn. Beslutningen om at få et barn har hun aldrig fortrudt, og selvom hun er alenemor til Aksel på 4 år, bærer hun ikke nag overfor Aksels far.

- Han har lært at acceptere, at jeg valgte at få barnet, og jeg har lært at acceptere, at det ikke var noget, han ville være en del af.

Aksel så sin far, da han var lille, men i dag er der ingen kontakt. Line Sofie er afklaret omkring det, og hun er ikke i tvivl om, at Aksel og hende sagtens kan klare sig alene.

- Jeg har ikke den der stereotype forestilling eller drøm om en kernefamilie i traditionel forstand. Lige nu handler det bare om, at Aksel og jeg skal have det godt sammen og fortsat have en stabil hverdag i trivsel, hvor kærlighed og tryghed er øverst på dagsordenen. Aksel skal have en dejlig barndom, fastslår Line Sofie.

LÆS OGSÅ: Homobarn er vejen til Lines regnbuebarn

Vægter uddannelse højt

Line Sofie er på mange måder en atypisk ung mor. Uddannelse er specielt noget, som den unge mor vægter højt. Da hun var på barsel, læste hun HF-enkeltfag som fjernstudie. Efter endt barsel blev det til et par år på skolebænken, som til sidst mundede ud i en hel HF-eksamen. Og inden længe starter et nyt uddannelseskapitel på et af landets hårdeste studier.

- Jeg er netop blevet optaget på lægestudiet på betingelse af, at jeg består mit suppleringskursus i kemi henover sommeren. Hvis alt går vel, starter jeg på Syddansk Universitet til september, fortæller den målrettede og ambitiøse mor.

’De unge mødre’ var ikke repræsentativ

Line Sofie har fulgt med i ’De unge mødre’ sporadisk i mange år, og ifølge hende var de bragte historier ikke repræsentative for den samlede gruppe af unge mødre i Danmark. Det var derfor ønsket om at vise en anden side af unge mødre, som fik Line Sofie til at melde sig til den nye sæson.

- Alle mennesker har udfordringer på den ene eller den anden måde, og det er ikke anderledes for mig. Men jeg synes, jeg kan bidrage med en mere positiv tilgang til livet som ung mor og til livet i dets helhed, forklarer den unge mor.

Line Sofie håber, at hun med sin medvirken kan vise, at man godt kan tage en uddannelse som ung forælder, selvom det til tider kræver både små og store ofre. Og hun vil understrege, hvor vigtigt det er at sætte sig nogle mål og kæmpe for at opnå dem.

- Det handler om at rejse sig op, når man falder. Det er et vigtigt budskab, fastslår den intelligente mor.

LÆS OGSÅ: Natacha Nikita vil have Remi hjem

En positiv oplevelse

At medvirke i ’De unge mødre’ har indtil videre været en positiv oplevelse for Line Sofie.

- Jeg synes, det tvinger mig til at stoppe op og tænke over, hvorfor jeg gør de ting, jeg gør og på en måde komme tættere på at være til stede i nuet.
Jeg bliver hele tiden konfronteret med spørgsmål om, hvilke forventninger jeg har til mig selv, mine omgivelser og de ting, som jeg foretager mig. Det synes jeg er positivt, og man lærer meget om sig selv, afslutter Line Sofie.

Vi glæder os til at følge Line Sofie i den nye sæson, som har premiere tirsdag d. 14. august.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.