Nu hedder han Esben, men da vi første gang så ham på tv, var han en kvinde ved navn Line Sofie, som var mor til sønnen Aksel. (Foto: Kanal 4)
Nu hedder han Esben, men da vi første gang så ham på tv, var han en kvinde ved navn Line Sofie, som var mor til sønnen Aksel. (Foto: Kanal 4)

Line Sofie bryder sig ikke om titlen som mor

I 'De unge mødre' har Line Sofie gjort klart, at hun er en pige med ben i næsen. Men hun er ikke vild med betegnelsen mor, hun vil hellere kaldes forældre.

Den unge mor Line Sofie gør det ofte klart, at hun ikke vil være feminin. I et af de forrige afsnit klippede hun sit lange hår af. Men i aftenens afsnit af 'De unge mødre', gør hun det også klart, at hun ikke bryder sig om ordet 'mor', men foretrækker 'forælder'.

Og det kan måske virke lidt mærkeligt for nogen, at en mor ikke vil kaldes mor, når hun nu engang har født barnet og altså er barnets mor. Men for Line Sofie handler det ikke så meget om betegnelsen som om rollen.

- Selv om jeg definerer mig selv i det maskuline spektrum, betyder det ikke, at jeg vil diktere, hvad Aksel kalder mig. Han plejer at kalde mig mor, men for min skyld, kan han kalde mig mor, Line eller sågar Mogens Camre, hvis han har lyst, fortæller Line Sofie til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: Line Sofie vil vise en anden side af 'De unge mødre'

Det hele handler om Aksel

Line Sofies søn må kalde hende hvad som helst. Vigtigst er bare, at han er tryg, og at Line Sofie opfylder de roller som forælderen har, mener hun. Og den rolle kan man ikke knyttes til, hvilket køn forælderen har.

- Det hele handler om at Aksel skal være tryg, og derfor kan han titulere mig lige præcis på den måde, han føler sig bedst tilpas med. Men det er rigtigt, at jeg helst omtaler mig selv som "forælder" frem for "mor." Det gør jeg fordi, det ikke er en afgørende information om man var den der leverede det ene eller andet andet sæt gener, slutter Line Sofie af.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.