Fra højre: Marlene, Helena, Anne-Mette, Lina Rafn, Aida, Malene og Kathleen (Foto: Kanal 4)
Fra højre: Marlene, Helena, Anne-Mette, Lina Rafn, Aida, Malene og Kathleen (Foto: Kanal 4)

Lina Rafn om sin nye 'Topmodel'-rolle: Pigerne betyder alt

Når optagelserne til den næste omgang 'Topmodel' går i gang, har den stilfulde sangerinde planer om at hjælpe de håbefulde piger med at blive den bedste udgave af dem selv.

Den 39-årige ‘Infernal’-sangerinde og tidligere 'X Factor'-dommer, Lina Rafn, er den ene af de tre jurymedlemmer, som skal stå i spidsen for den kommende sæson af det populære Kanal 4-program 'Topmodel'.

De seks danske piger. (Foto: Kanal 4)
De seks danske piger. (Foto: Kanal 4)

Men i år bliver det som tidligere nævnt en lidt anderledes omgang.

Vi skal nemlig følge 18 kurvede kvinder fra Skandinavien, som skal kæmpe om titlen som Skandinaviens næste 'Plus Size Model'. Linas nye rolle som jurymedlem i programmet bliver derfor essentiel, når konkurrencen for alvor går i gang om en uges tid.

- Jeg er først og fremmest med i juryen sammen med de to andre dommere fra henholdsvis Norge og Sverige. Vi bestemmer, hvem der skal sendes hjem, og hvem der skal fortsætte i konkurrencen, siger Lina Rafn til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Lina Rafn er med i 'Topmodel'

"Jeg har masser af erfaring"

D. 12 august fylder den karismatiske sangerinde 40 år. Men det er ikke den eneste milepæl, hun kan se frem til at fejre. For næste år er det nemlig 20 år siden, at 'Infernal' kom til verden. Men det er ikke kun musikken, Lina kan skrive på sit imponerende CV, hvilket også gør sig gældende, når hun inden længe skal guide de unge, håbefulde 'Topmodel'-piger til en karriere ind i den benhårde modelbranche.

- Alle os dommere har hver især forskellige kompetencer, som vi kommer til at drage nytte af i løbet af programmet, forklarer Lina og fortsætter:

- Jeg er blandt andet god til at få det bedste ud af det, man har og få det frem på billeder. Det handler om at fokusere på de fordele, man har, og så fremhæve dem. Det har jeg masser af erfaring med, og det vil jeg selvfølgelig gøre mit for at give videre.

LÆS OGSÅ: Lina Rafn: Jeg har en stil, som ikke alle forstår

"De vil opleve modstand"

Lina er ikke bleg for at ytre sin mening, når det kommer til den evige debat om den "perfekte" kvindekrop. Hun er nemlig træt af at diskutere, hvornår kvindekroppen er "rigtig og forkert". Det er netop også en af årsagerne til, at hun var valgt at medvirke i juryen, da hun kan se, at tabuet om den fyldige kvindekrop så småt er ved at blive brudt.

- Først og fremmest vil jeg sige, at der er plads til alle kroppe uanset størrelse. Og i forhold til pigerne i programmet vil jeg sørge for at være der for dem, når de oplever modstand i branchen – for det kommer de stensikkert til, da de ved at medvirke i dette program, er med til at bryde tabuet omkring kvinders kropsidealer. Så de vil nok opleve modstand forskellige steder fra, og det vil jeg hjælpe dem med at kapere, slår hun fast og tilføjer, at hendes primære fokus er på pigerne:

- Pigerne er helt enormt vigtige for mig. Og jeg ved, at min erfaring kan hjælpe dem med at undgå at begå de klassiske brølere.

De seks danske piger er allerede udvalgt. Om en uges tid rejser de til Portugal for at møde de norske og svenske deltagere.

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.