Lars Ranthe var solgt: Kneb en tåre

Lars Ranthe spiller husnissen Nils i den danske familiejulefilm 'Malous jul'.

Som forældre til teenagere kan det være svært at hive de unge med i biffen til en film, som hele familien gider se. Det kender Lars Ranthe alt til. Derfor var han heller ikke et sekund i tvivl, da han fik tilbudt rollen som husnissen Nils i den danske familiejulefilm 'Malous jul'

- Jeg sagde ja, fordi det var en god historie. En teenagepige har brug for at finde kærlighed og et sted at være i sit liv. Hun havner så tilfældigvis i pleje på en gård med en gammeldags hus-nisse, som hjælper hende på rette vej i livet. Den historie tændte jeg på. Ikke på at skulle sidde som nisse med en juleske i en patte-julefilm. Det er jeg ikke specielt interesseret i. Manuskriptet var så godt, at jeg kneb en tåre, da jeg læste det og tænkte: ”Det vil jeg sgu gerne”, fortæller Lars Ranthe, 51, da HER&NU møder ham til en snak om julefilmen og hans rolle som nissen Nils.

- Nils er en pissesur stodder, der har levet alene på loftet i 400 år og Malou er en sur, uvorn teenager, så de bliver et spejl over for hinanden. Han viser hende, at hvis hun opfører sig som ham, vil hun ende ulykkelig og ensom. Nils er en gammel fyr, der også har brug for at mærke kærligheden og varmen. Jeg blev utroligt berørt at historien, da jeg så den færdige film, afslører Lars.

LÆS OGSÅ: Så glade er de: Ulf Pilgaard viser kæresten frem

'Malous jul' er han lige så stolt af som sine andre succeser.

- Det er sjovt at lave film som 'Druk' på den ene side, som er noget fin, alvorlig kunst, og så også kunne række ud til de unge mennesker med en film som 'Malous jul', hvor der er noget alvor og substans i. Det er min forbandede pligt som skuespiller, og det er megafedt, at det er lykkedes.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree taler ud om Jannis medvirken i 'Forsidefruer'

Imponeret over unge Karla My

Lars Ranthe er imponeret over tv-værten Signe Lindqvists datter, 15-årige Karla My, der spiller hovedrollen og er helt nede på jorden. I hans egen familie er der også spirende skuespillerfrø.

- Når man, som vores piger, er i en skuespillerfamilie, så har man en helt anden idé om, hvad det er at være skuespiller. Man er måske ikke så ”starstruck”. Man ved, at ens forældre også skal ned og handle om mandagen i Netto. Så mere fantastisk er det heller ikke, siger han.

– Det var en teknisk hård udfordring af spille Nils. Jeg var fem timer i sminken om morgenen, og så optog vi alle mine scener foran en grøn skærm. Karla My, som spiller Malou, er en megasej ung pige, der virkelig reflekterer over livet, siger Lars Ranthe (Foto: Martin Top Jacobsen/Angel Film)
– Det var en teknisk hård udfordring af spille Nils. Jeg var fem timer i sminken om morgenen, og så optog vi alle mine scener foran en grøn skærm. Karla My, som spiller Malou, er en megasej ung pige, der virkelig reflekterer over livet, siger Lars Ranthe (Foto: Martin Top Jacobsen/Angel Film)

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Derfor brød Lena sammen

Lige nu kan Lars også ses i anden sæson af Viaplay-serien 'Friheden', og så er han i gang med optagelserne af Netflix-serien 'Kastanjemanden'.

- Jeg har været ufatteligt heldig de sidste par år med at lave nogle fantastiske ting. Jeg er ikke blevet låst fast i en bestemt rolle og har altid forsøgt at gå i alle retninger. Jeg siger nej til rigtigt mange ting, for jeg har behov for at føle mig udfordret i det, jeg siger ja til. Jeg tror, at jeg har et ry som en, man kan hyre til at løse en opgave med en nogenlunde kvalitet. Og det er jeg meget taknemmelig for.

LÆS OGSÅ: Coronaramte Kandis: Som en spand koldt vand

LÆS OGSÅ: Jens Jørn Spottag om fremtiden: Jeg bliver ved