Lars Mikkelsen modtager hæderspris: Det skal fejres

Lars Mikkelsen bliver hyldet for sit virke.

Hele Danmarks Filmpris, Svend Prisen har i år valgt at tildele hædersprisen til Lars Mikkelsen.

Den kendte skuespiller modtager prisen for sit "uundværlige og helt enestående arbejde i dansk film, tv og teater i over 30 år", lyder det i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Tv-par forældre igen

- Det er rart at blive værdsat. Det føles dejligt, og det varmer, at man bliver anerkendt for det, man gør, og at folk er glade for det, siger Lars Mikkelsen til Ritzau ifølge B.T., og tilføjer, at han i den grad skal fejre prisen - forhåbentlig i selskab med sin kone, skuespilleren Anette Støvelbæk.

Stor afsløring om Dennis Knudsens tvillinger

Lars Mikkelsen har et imponerende CV, der også breder sig ud over landet grænser. Han har blandt andet spillet med i den internationale fantastserie 'The Witcherø fra 2019 og i thrillerserien 'Devils' fra 2020. Men de fleste husker nok bedst hans rolle som Ruslands præsident i den populære Netflix-serie 'House of cards', hvor han spillede overfor flere store internationale stjerner.

LÆS OGSÅ: Vandt 250.000 i reality-program: Nu giver de pengene væk

På den danske scene går Lars heller ikke ubemærket hen. Om lidt er han aktuelt i tredje og sidste sæson af Lars von Triers 'Riget', men har tidligere kunne opleves i serier som 'Borgen', og som præsten Johannes i dramaserien 'Herrens veje'. En rolle, som skuespilleren har vundet Robert-priser, Bodil-statuetter og sågar en Emmy for.

Lars Mikkelsen modtager officielt hædersprisen til Svend Prisen 2022, der afholdes den 31. august i Svendborg på Fyn.

LÆS OGSÅ: Delte video af sin søn: Nu mærker hun konsekvensen