(Foto: Christian Klindt Sølbeck/WWF Verdensnaturfonden)
(Foto: Christian Klindt Sølbeck/WWF Verdensnaturfonden)

Kronprinsesse Mary i Grønland: Skraldejagt

Kronprinsesse Mary vil hjælpe børnene i Grønland.

Sammen med 15 børn fra fritidshjemmet Aqqaluk trodsede kronprinsesse Mary i tirsdags det dårlige vejr og samlede plastikaffald ved kolonihavnen i Nuuk.

LÆS OGSÅ: Marselisborg Slot bliver renoveret for 40 millioner

Det var desværre ikke svært at finde skrald på området mellem fritidshjemmet og statuen af Havets Moder, så poserne blev hurtigt fyldt.

Bagefter sorterede Mary og børnene i fællesskab skraldet i Hans Egedes Hus og fik en god snak om vigtigheden af at smide plastik i skraldespanden i stedet for naturen.

SE BILLEDERNE: Prins Gustav og prinsesse Carinas romantiske bryllup

Kronprinsesse Mary, der var i Grønland med Mary Fonden på et todagesbesøg, deltog også i 'Sammen om sorgen', hvor hun brugte tabet af sin mor til at forklare, hvor vigtigt det er at åbne sig.

Artiklen fortsætter under billederne...

Undersøgelser har vist at sorg og sorgreaktioner er noget, man i Grønland har svært ved at tale om.

– Jeg har selv mistet og ved, hvor vigtigt det var for mig, at have mulighed for at tale om min sorg. I Grønland er pludselige og traumatiserende dødsfald desværre noget, der sker ofte. Knap to ud af 10 dødsfald i Grønland skyldes unaturlige dødsårsager som for eksempel drab, ulykker og selvmord.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-stjerne gift for tredje gang

Selvmord alene udgør 10 % af alle dødsfald, sagde hun ved konferencen i Grønlands kulturhus Katuaq, hvor hun også udtrykte håb om, at de sammen kunne være med til at ændre sorg til noget, man kan tale om og finde vej igennem.