Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

Kronprins Frederik har holdt en ugelang sejlerferie med vennerne i St. Tropez

Selv om kronprins Frederik, 54, tilbragte hele sidste uge i Frankrig, har han tilsyneladende ikke taget kontakt til prins Joachim, 53, hverken før eller efter kongehuset i onsdags meddelte, at Joachims fire børn mister deres kongelige titler.

Kronprinsen ankom allerede forrige weekend til St. Tropez for at deltage i kapsejladsen Les Voiles Saint Tropez med TP52-båden Nanoq.

Mandag og tirsdag i sidste uge var dronning Margrethe samtidig i Oslo, og prins Joachim måtte derfor tage til Danmark for at være rigsforstander.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København i august. (Foto: SailGP)
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København i august. (Foto: SailGP)

Selv om kronprinsesse Mary fredag sagde, at "forandring kan være umådelig svær og kan gøre ondt", så har hun heller ikke taget personlig kontakt.

Lørdag svarede prins Joachim, "Nej, desværre", da B.T. spurgte om han og prinsesse Marie, 53, havde hørt fra kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, 50.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim har ikke hørt fra dronningen

Samtidig bekræftede Marie, at hendes og prins Joachims forhold til kronprinsparret er "kompliceret".

- Det er kompliceret, nemlig. Det er det, sagde hun til avisen, der mødte hende og Joachim i en park nær deres hjem i Paris.

LÆS OGSÅ: Nu bliver prinsesse Athena mobbet i skolen

I sejladsen, der søndag blev afsluttet med en stor fest, forsvarede Frederik og hans hold det prestigefulde BMW Trophy, som de også vandt i 2021.

Sidste år måtte kronprins Frederik afbryde sin deltagelse i Les Voiles Saint Tropez og rejse hjem til Danmark for at deltage i en statsrådsmiddag på Fredensborg Slot.

LÆS OGSÅ: Grev Ingolf ked af at Brugsen lukker

Beslutningen om at rejse frem og tilbage mellem Danmark og Frankrig to gange på en uge vakte stor sidste år opsigt fordi han forinden havde sagt, at han nu ville intensivere sit arbejde med den grønne dagsorden og bæredygtighed.

LÆS OGSÅ: Frederik i modvind: Kritik af to rejser til Frankrig på en uge

Kongehusets kommunikationsafdeling ønsker ikke at kommentere om der siden har været kontakt mellem kronprins Frederik og prins Joachim, og de forventer ikke at kronprins Frederik kommenterer sagen om titlerne ved Folketingets åbning tirsdag.

Hvornår kronprins Frederik udtaler sig om sagen er derfor uvist, da han udover sin deltagelse af åbningen af Folketinget ikke har arrangementer opført i den kongelige kalender.