Kronprinsen har købt en el-bil: Frederiks vilde Porsche

Kronprins Frederik går ind for det bæredygtighed og har nu købt en ny el-bil til 1,7 mio.

Det er ikke kun dronning Margrethe, der har byttet benzinslugeren ud med en mere klimavenlig model, også kronprins Frederik er med på den grønne bølge.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Mens majestæten har fået en Bentley Bentayga Hybrid, der både har benzin- og elmotor, så har Frederik i november fået leveret en Porsche Taycan Turbo Cross Turismo som udelukkende kører på el.

Bilens batteri giver en rækkevidde på helt op til 456 kilometer og dets gode ladeeffekt gør, at man med en lynlader kun skal bruge godt fem minutter på at få strøm nok til 100 kilometers ekstra kørsel.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor

Kongehuset vil ikke bekræfte købet, da der er tale om et privat og dermed ikke officielt køretøj, men HER&NU så i onsdags tronfølgeren bag rattet i den spritnye bil, der med alle afgifter koster 1,7 millioner kroner.

Kronprinsen har dog tidligere fortalt, at de i den kongelige familie arbejder på at være med klimavenlige.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

– Kongehuset kigger løbende på at optimere og arbejde med bæredygtige løsninger og grønne tiltag. Det gør vi i det omfang, det er muligt. Vi bor jo i store huse og gamle huse, og det vil vi fortsætte med at gøre. Vi er selvfølgelig obs på, at tiden arbejder for alle, hvad angår alternative løsninger. Bæredygtige løsninger. Og selvfølgelig også grønne tiltag, sagde han til B.T. i oktober.