Kronprins Frederik til Viktor Axelsen: Enestående og magisk

Fra Amalienborg i København til Dubai sendte kronprinsen en videohilsen, hvor han ærgrede sig over, at showet i Herning ikke blev til noget.

Det er ikke ret mange atleter, der opnår at vinde den prestigefyldte pris 'Årets sportsnavn' flere gange, men det gjorde den tidligere Odense-dreng Viktor Axelsen for anden gang i sidste uge ved et show, som kan ses på DR TV.

Normalt fejres de danske sportsstjerner ved et storslået show i Herning, men endnu en gang satte coronaen en stopper for det, og derfor var overrækkelserne optaget på forhånd.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-par forklarer: Derfor ringede vores mor til Jesper Buch

28-årige Viktor Axelsen vandt faktisk to priser, både 'B.T. Guld' og 'Årets Sportsnavn 2021', og det skete i hjemmet i Dubai omgivet af hele sin danske familie, hvor datteren Vega på knap halvandet år afslørede den første pris sammen med Viktors kæreste, Natalia.

På sin tablet fik Viktor en særlig videohilsen.

LÆS OGSÅ: Josefine Høgh reagerer for første gang på farens død

– Kære Viktor, du er blevet 'Årets sportsnavn', hjerteligt tillykke. Normalt havde vi stået sammen med dig på scenen i Herning og hyldet dig foran en masse glade mennesker. Det må du tænke dig til, sagde kronprins Frederik, 53, fra hjemmet på Amalienborg og begrundede hæderen:

- 'Årets sportsnavn' får du for dine enestående og magiske præstationer i 2021 – OL-guld, og så sluttede du året med at ligge nr. 1 på verdensranglisten. Det er svært at overgå.

Prinsen gjorde Viktor Axelsen rørt og glad.

– Først og fremmest en stor tak til Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik for videohilsenen, den betyder rigtigt meget for mig. Også en stor tak til alle jer andre, som synes, at jeg har fortjent det her. Det kan ikke have været let at skulle vælge en blandt os sidste nominerede. Så tusind tak til jer, sagde Viktor, som blev valgt som 'Årets sportsnavn' foran sejler Anne-Marie Rindom og cykelduoen Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard om nyt tv-job: Jeg er pisse nervøs

Viktor satte selv ord på sit 2021.

– Det har været et fuldstændigt fantastisk år. Mange store sejre, selvfølgelig med OL som det allerstørste, og jeg vil gerne takke alle dem, som har været med på min vej indtil nu. Sparringspartnere, konkurrenter, trænere, familie og venner. Det startede som en drøm, da jeg var lille og spillede badminton i Odense Badmintonklub, og nu sidder jeg her med 'Årets sportsnavn' endnu en gang. Det betyder rigtigt meget for mig, og giver mig endnu mere blod på tanden. Jeg kæmper videre, og så håber jeg, at jeg får lov at opleve det her endnu en gang.

LÆS OGSÅ: Efter amok-opførsel: Nu siger Philine undskyld