Kronprins Frederik i ‘Nak & Æd’: Med på jagt

Tidligere i år sejlede kronprins Frederik med Beha-familien i 'Kurs mod danske kyster', og nu skal han på jagt med Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk i 'Nak & Æd'.

Ifølge HER&NU's oplysninger er kronprinsen meget begejstret for tv-programmet, hvor man kommer helt tæt på både nedlæggelsen af et dyr og tilberedelsen af en ret med kødet. Derfor tøvede han heller ikke med at sige ja, da muligheden bød sig. Redaktør på 'Nak & Æd', Anders Roholt, vil ikke bekræfte, at kronprins Frederik skal være med, men han vil heller ikke afkræfte det.

- Jeg kan sige, at vi af princip aldrig fortæller på forhånd, hvad vi laver. Men vi er i fuld gang med at tilrettelægge den nye sæson, der skal sendes næste år, siger han til HER&NU.

På grund af Covid-19 forventer han at de nye afsnit skal optages i Danmark, men siger, at man også har kig på de nordiske lande.

LÆS OGSÅ: Linse åbner op: Sådan går det med kærligheden

Da Kongehuset sidste år fik kritik i tyske medier efter billeder af en kongejagts vildtparade, var Nikolaj Kirk blandt dem, der kom til undsætning.

- Fra mig af er der fuld støtte til Kongehuset. Jeg håber ikke, de bukker under (for kritikken, red.) Vi tager billeder af alt muligt, og vi skal passe på, at vi ikke får et forkrampet syn på liv og død. Naturen er én stor kamp for overlevelse, og der er ikke nogen af os, der ikke er med til at slå dyr ihjel på en eller anden måde, lød det fra 45-årige Kirk, der tidligere har fået et diplom fra Jægerforbundet for sit arbejde med jagt og natur i 'Nak & Æd'

(Foto: DR)
(Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten Ree spærret inde

Kronprinsens passion for jagt

52-årige kronprins Frederik blev tidligere i år protektor for Danmarks Jægerforbund. En opgave han overtog fra sin far, prins Henrik, der også lærte ham at gå på jagt. Passionen han har givet videre til sin søn, 14-årige prins Christian.

- Mine børn vil som mange andre børn hellere have spaghetti bolognese, men jeg insisterer på, at de skal lære, hvor maden kommer fra og ikke mindst glæden ved mad, der smager af natur. Det kræver, at de kommer ud. Specielt prins Christian har da også en gryende forståelse af, hvad naturen kan give af store oplevelser, og hvor godt, den smager. Han er begyndt at kunne se forskel på hjortene og dådyrene, og han har været med til at skyde en and, som vi selv plukkede og stegte. Den smagte himmelsk, har kronprinsen tidligere fortalt Danmarks Naturfredningsforenings magasin.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk, mens kongehusets kommunikationsafdeling har afvist at svare på spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Afslører hemmelighed

LÆS OGSÅ: Sunnva og Martin tager stor chance i 'Nybyggerne'