Kronprins Frederik besøger DTU: I gør mig stolt

Kronprins Frederik blev klogere da han besøgte DTU.

Som studerende på Danmarks Tekniske Universitet skal man virkelig spænde hjelmen, men når forskningen giver spændende resultater, er der også stor ros at hente.

Den kom senest fra kronprins Frederik, 53, der dog også selv måtte iføre sig en hjelm under sit besøg med klimaminister, Dan Jørgensen.

De fik sammen en rundvisning på universitetet i Kongens Lyngby, hvor en række professorer undervejs holdt oplæg om alt fra fangst af CO2 til brugen af digitale energisystemer.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen efter afvænning: Afslører ny kæreste

– Det var en stor oplevelse at høre om den verdensførende forskning på DTU. Det gør en stolt som dansker, sagde kronprins Frederik om rundturen, som var arrangeret i anledning af en ny rapport fra FN’s klimapanel.

Trods et gruopvækkende dommedagsbudskab om sidste chance for at redde jorden fra klimaforandringerne, bliver den kaldt for håbets rapport. Mange af løsningerne, der bliver peget på, kommer fra Danmark.

– Vi har så meget knowhow, som vi har udviklet igennem forskning i Danmark, så vi har nærmest pligt til at gå ud og fortælle verden, hvad vi kan, og hvor gode vi er til det. Det er virkelig banebrydende teknologier, sagde en begejstret kronprins Frederik.

LÆS OGSÅ: Løj om hjernetumor: Ville ikke skabe drama