Kreative Thomas Eje: Jeg maler på alt

Kreativiteten er løs hjemme hos Thomas og Katherine Eje.

Selvom det er svært at være kunstner lige nu, så holder Thomas Eje og hans hustru, Kathrine Scrivens Eje, humøret højt, og der kommer masser af farver på lærrederne i Sydals. Parret har ikke åbent i galleriet Harbæksgaard, men atelieret i privaten er altid åbent.

- Vi maler på livet løs lige nu. Vi har ikke brug for at komme ud for at få inspiration. Vi har det hele inde i hovedet. Vi tænder for pejsen, og så hygger vi os med det. Og vi kan også finde på at male midt om natten, der er ingen begrænsninger, fortæller Thomas Eje, 63, der har stor succes med sin kunst.

- På den anden side har vi også trukket stikket lidt ud og går til det uden stress og deadlines. Det er ikke noget, som skal nås lige for øjeblikket, siger kunstneren.

LÆS OGSÅ: Provokerer med Dubai-rejse: Er allerede testet positiv

 - Vi har gang i atelieret, men galleriet er lukket ned for tiden. Vi prøver at få det bedste ud af en svær situation (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: WOW! Kendisser raser over Martin Jensen

Da HER&NU kigger indenfor i atelieret, er Thomas i gang med et meget farvestrålende billede.

- Jeg maler det, fordi jeg har købt en meget flot og dyr og meget gammel ramme i Spanien fra 1500-hvidkål. Den er der ikke nogen, som var interesseret i, så nu maler jeg noget til vores egen stue, og så kan vi selv gå og nyde den. Indtil vi lige pludselig sælger det. Alting er jo til salg, siger Thomas grinende.

LÆS OGSÅ: Udsat for ubehageligt pres

 Alt er i spil, når Thomas har maling på penslen. I sidste uge var det kaffemaskine, der fik en omgang (Foto: Privat).

Parrets hjem er en tydelig afspejling af alle Thomas’ idéer, og han maler på alt.

- Hvis man har noget maling og en pensel og noget inde i hovedet, så bør man kunne male på alt. Jeg så for eksempel på vores kaffemaskine, som bare stod der og var sort og kedelig. Så tænkte jeg: ”Jeg må sgu’ lige gøre noget ved den”. Jeg syntes, at den lignede et ansigt, og så malede jeg det.

LÆS OGSÅ: Martin Jensen svarer på kritik: Ukulelen er ikke problemet
Familiearv
Det med at male på alting er ikke fremmed for Thomas’ familie.

- Når jeg tænker tilbage på min morfars (maleren Thorvald Hagedorn-Olsen, red.) hus, så malede han også på alting. Hans hus var et stort sammensurium af kunst over det hele i en stor pærevælling, og meget var hængt op med tegnestifter. Hvis man ser Picassos hus Villa Californie i Cannes, så skal man bare se et kunstnerhjem. Der er simpelthen kunst over det hele. Der var ikke noget hovskisnovski over hans kunst.

LÆS OGSÅ: Ikke vist på tv: Panik i 'Løvens Hule'

Med galleriet lukket må Thomas og Kathrine tage nye midler i brug for at sælge deres kunst.

- Vi har startet med ”click and collect” på Facebook, hvor vi sætter et kunstværk op hver dag. Så kan man ringe til Kathrines søn Richard, som bestyrer vores galleri, og så kan man komme og hente det her. Det har vi selv benyttet os rigtigt meget af.

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’
Selvom det er svært at være kunstner lige nu, så holder Thomas Eje og hans hustru, Kathrine Scrivens Eje, humøret højt, og der kommer masser af farver på lærrederne i Sydals. Parret har ikke åbent i galleriet Harbæksgaard, men atelieret i privaten er altid åbent. - Vi maler på livet løs lige nu. Vi har ikke brug for at komme ud for at få inspiration. Vi har det hele inde i hovedet. Vi tænder for pejsen, og så hygger vi os med det. Og vi kan også finde på at male midt om natten, der er ingen begrænsninger, fortæller Thomas Eje, 63, der har stor succes med sin kunst. - På den anden side har vi også trukket stikket lidt ud og går til det uden stress og deadlines. Det er ikke noget, som skal nås lige for øjeblikket, siger kunstneren. LÆS OGSÅ: Provokerer med Dubai-rejse: Er allerede testet positiv - Vi har gang i atelieret, men galleriet er lukket ned for tiden. Vi prøver at få det bedste ud af en svær situation (Foto: Niels Henrik Dam) LÆS OGSÅ: WOW! Kendisser raser over Martin Jensen Da HER&NU kigger indenfor i atelieret, er Thomas i gang med et meget farvestrålende billede. - Jeg maler det, fordi jeg har købt en meget flot og dyr og meget gammel ramme i Spanien fra 1500-hvidkål. Den er der ikke nogen, som var interesseret i, så nu maler jeg noget til vores egen stue, og så kan vi selv gå og nyde den. Indtil vi lige pludselig sælger det. Alting er jo til salg, siger Thomas grinende. LÆS OGSÅ: Udsat for ubehageligt pres Alt er i spil, når Thomas har maling på penslen. I sidste uge var det kaffemaskine, der fik en omgang (Foto: Privat). Parrets hjem er en tydelig afspejling af alle Thomas’ idéer, og han maler på alt. - Hvis man har noget maling og en pensel og noget inde i hovedet, så bør man kunne male på alt. Jeg så for eksempel på vores kaffemaskine, som bare stod der og var sort og kedelig. Så tænkte jeg: ”Jeg må sgu’ lige gøre noget ved den”. Jeg syntes, at den lignede et ansigt, og så malede jeg det. LÆS OGSÅ: Martin Jensen svarer på kritik: Ukulelen er ikke problemet Familiearv Det med at male på alting er ikke fremmed for Thomas’ familie. - Når jeg tænker tilbage på min morfars (maleren Thorvald Hagedorn-Olsen, red.) hus, så malede han også på alting. Hans hus var et stort sammensurium af kunst over det hele i en stor pærevælling, og meget var hængt op med tegnestifter. Hvis man ser Picassos hus Villa Californie i Cannes, så skal man bare se et kunstnerhjem. Der er simpelthen kunst over det hele. Der var ikke noget hovskisnovski over hans kunst. LÆS OGSÅ: Ikke vist på tv: Panik i 'Løvens Hule' Med galleriet lukket må Thomas og Kathrine tage nye midler i brug for at sælge deres kunst. - Vi har startet med ”click and collect” på Facebook, hvor vi sætter et kunstværk op hver dag. Så kan man ringe til Kathrines søn Richard, som bestyrer vores galleri, og så kan man komme og hente det her. Det har vi selv benyttet os rigtigt meget af. LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’