'Korpset'-deltagers hårde kamp: Jeg gad ikke mere

'Korpset'-deltageren Lars Rasmussen lægger ikke skjul på sine fysiske og mentale udfordringer i 'Korpset'.

Lars Rasmussen har været en af verdens bedste fløjspillere, og sammen med herrelandsholdet har han vundet EM-guld.

Netop nu er den tidligere håndboldspiller aktuel i TV 2's 'Korpset', hvor han bliver kastet ud i ekstreme udfordringer.

Artiklen fortsætter under videoen til Bubbers bryllup...

Udfordringer der slet ikke kan sammenlignes med dem, ekshåndboldspilleren selv har haft privat. Så længe han kan huske, har han kæmpet med et stort temperament, et indvendigt kaos og en følelse af, at noget ikke var, som det skulle være. Det kulminerede for seks år siden i, at han fik konstateret ADHD og autisme.

LÆS OGSÅ: Camilla Framnes’ eks taler ud om skilsmissen

– Jeg nåede dertil, hvor jeg tænkte: hvis det er sådan her, Lars skal være, så kan jeg lige så godt daffe af, for det gider jeg ikke. Så har jeg ikke lyst til at være her, for det er simpelthen for grimt. Det er så langt fra mig, mit DNA og den, jeg gerne vil være, husker 46-årige Lars tilbage.

Med hjælp fra sin familie, en psykiater og den rette medicinering fik ekshåndboldspilleren det stille og roligt bedre, og det blev starten på en lang udviklingsrejse for ham.

LÆS OGSÅ: Reality-fyr har fundet kærligheden

– Jeg skal huske at mærke efter hver dag, og jeg er åben omkring, hvordan jeg har det, så min omgangskreds ved det, forklarer Lars.

Han lægger ikke skjul på, at det for ham ikke var de fysiske og mentale udfordringer i 'Korpset', der var det hårdeste. Det var i stedet oplevelsen af at miste sin selvkontrol og få flashbacks til dengang, hvor han endnu ikke havde fået sine diagnoser og den rigtige hjælp.

LÆS OGSÅ: Farvel København: ‘Årgang 0’-deltager drømmer om ro og natur

– Jeg kom ud i nogle situationer, som jeg ikke helt kunne kontrollere, hvilket gjorde ondt, fordi jeg følte mig slået tilbage, lyder det fra Lars, der under de barske optagelser også blev frataget muligheden for at vide, hvornår han kunne få sin nødvendige medicin.

Hjælper andre

Der er ingen tvivl om, at Lars ville have ønsket, at han havde fået den rigtige hjælp noget før, og derfor har han gjort det til sin mission i livet at hjælpe andre.

– Jeg fik en følelse af, at jeg kunne gøre en forskel, og at det er min pligt at gøre en forskel. Der er børn og unge, der oplever det samme, som jeg har oplevet, og det er min pligt at fortælle dem, hvordan jeg kom igennem, fortæller Lars, der tager rundt og holder foredrag om livet med en usynlig sygdom.

LÆS OGSÅ: Ung mor tæller ned: Malucca flytter hjemmefra

Selvom det har været en hård omgang at deltage i 'Korpset', så er Lars sikker på, at han kan bruge den selvindsigt, det har givet ham både i sin egen udvikling og  i forbindelse med at hjælpe andre.

LÆS OGSÅ: Taler ud om skilsmissen

– Jeg har set nogle sider af mig selv og fået nogle store personlige tæsk, som jegellers ikke har fået i mange år. Men jeg synes, at det er endt ud med, at jeg nu står meget stærkere og meget bedre vidende om mig selv.