Tidligere cykelrytter Jesper Skibby er ikke i tvivl om, at 'Stjerner i trøjen' har været en oplevelse for livet.

- Jeg er ikke den type, der ser reality normalt, men det her handlede om at flytte grænser, og det var fantastisk at komme ud som en bedre version af en selv. Man går rundt i en hverdag, hvor man ikke bliver presset, så det tiltalte mig. At jeg så havde glemt, at jeg er 56 år, det er noget helt andet, fortæller Jesper Skibby. (Foto: Per Arnesen)
Tidligere cykelrytter Jesper Skibby er ikke i tvivl om, at 'Stjerner i trøjen' har været en oplevelse for livet. - Jeg er ikke den type, der ser reality normalt, men det her handlede om at flytte grænser, og det var fantastisk at komme ud som en bedre version af en selv. Man går rundt i en hverdag, hvor man ikke bliver presset, så det tiltalte mig. At jeg så havde glemt, at jeg er 56 år, det er noget helt andet, fortæller Jesper Skibby. (Foto: Per Arnesen)

Jesper Skibby sunget ud af 'Stjerner i trøjen': Jeg var ved at tude

Jesper Skibby fik et helt særligt bånd til de andre deltagere i 'Stjerner i trøjen', og da de først begyndte at synge for ham, var filmen ved at knække.

I aftenens afsnit af 'Stjerner i trøjen' blev det Jesper Skibbys tur til at forlade kasernen på Bornholm. Der var ikke flere kræfter tilbage i den ellers udholdende cykelrytter.

- Jeg var både psykisk og fysisk træt til sidst. Det var tid, jeg var mast, og jeg kunne ikke mere. Vi har alle vores begrænsninger, og mine var virkelig der. Jeg kunne ikke tænke klart, fortæller Jesper til HER&NU og fortsætter:

- Jeg var for gammel, og jeg var egentlig også for fed, men fuck hvor var det egentlig hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Sportsmanden Jesper Skibby indrømmer: Jeg havde fordomme overfor reality-stjerner

Jesper Skibby mener dog, at hans præstation fortjener en særlig anerkendelse.

- Da vi fik at vide, at opgaven var med kompas at gøre, sagde jeg bare "glem det". Det overskud havde jeg slet ikke. Det fortjener faktisk lidt en guldmedalje, at jeg finder post nummer to, før jeg finder post nummer et, griner Jesper Skibby med sin velkendte latter.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Konflikten endte helt anderledes

Jesper Skibby (Foto: Discovery Networks Danmark)
Jesper Skibby (Foto: Discovery Networks Danmark)

Selvom Jesper var færdig både fysisk og psykisk, så ville han gerne være fortsat, for sammenholdet mellem deltagerne var helt unikt.

LÆS OGSÅ: Mattias Hundebøll: Jeg har været med i en pornofilm

Personlig afsked fra obersten

Da det blev klart, at Jesper Skibby skulle forlade konkurrencen, gik oberst Dar Salim over og giver ham hånden, hvilket ikke er sket tidligere.

- Jeg har kæmpe respekt for Dar Salim. Og det skal ikke være for at pudse min glorie, men jeg bliver 57, og han (Dar Salim red.) ved jo godt, at jeg er langt ældre end de andre deltagere, men alligevel når jeg så langt, jeg har virkelig kæmpet. Men jeg var ikke nået så langt, hvis det ikke var for Bro, Thalia og alle de andre, der sagde, "Jesper, du skal videre", fortæller Jesper, der med det samme, han kom ind ad døren i hjemmet i Gilleleje, ønskede at komme retur til Bornholm.

LÆS OGSÅ: Overrasket over Oliver Bjerrehuus: Troede han ville snige sig ned til kiosken

- Jeg fik SÅ meget mere ud af opholdet, end jeg havde håbet på, jeg fik et andet menneskesyn på andre mennesker, og jeg fik venner.

Særlig hyldestsang

Da Jesper forlader programmet og de andre deltagere, bliver han sunget hjem med en sang, som Mattias Hundebøll lavede en af de første aftener, og som er sunget flere gange i programmet.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Jesper Skibby (@jesperskibby)

LÆS OGSÅ: Linse indrømmer: Jeg savner at være i fængsel

Sangen er blevet en ørehænger hos flere, og Jesper har da også modtaget videoer, hvor folk synger med.

- Der var nogle helt unge piger, der havde indspillet den og sendt den til Jesper. Man bliver sgu så rørt. Hold op hvor det varmer, når sådan nogle unge piger sidder og bruger deres tid på det. Jesper er meget bevidst om tid, og han vil ikke spilde folks tid, så det bliver man helt rørt over, fortæller Mette, Jespers kone til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Tv-program har ændret Oliver Bjerrehuus: Folk bliver skidesure

- Mattias er en pisse god musiker, og pludselig stod de alle bare og sang, og da de sang, da jeg røg ud, der var jeg ved at tude, afslører Jesper, der ved tanken på det i dag også bliver rørt.

- Jeg savner dem helt vildt, slutter han.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen går ind i ‘X Factor’-debat: Det har taget overhånd