Jesper Koch afslører opskrift på en god jul: Altid and

Når Jesper Koch kaster sig over juleanden, så er det kun de bedste råvarer og ingredienser der dur. Kokken og manageren fra Alsik Hotel i Sønderborg har gennem syv år fungeret som dommer for 'Masterchef', og han kan også følges på arbejde i 'Koch’en på Toppen' på TV3. Her kunne seerne for nylig opleve Restaurant Sytten modtage en fornem Michelin stjerne.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Amalie og Jackie fortæller om det bedste ved julen. 

– Det er en ekstra fjer i hatten. Jeg er stolt på egne og de ansattes vegne. Det er første gang, vi har fået en sådan udmærkelse i Sønderjylland, fortæller Jesper Koch, mens han tilbereder en fransk and for HER&NU’s læsere i sit private køkken med udsigt til Alssund.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par deler glædelig nyhed

– Vi spiser altid and til jul. And er lig jul, og grundlaget for en perfekt tilberedning er, at råvarerne er de bedste, siger han, der selv rejser med familien til Østrig, hvor han den 24. december agter at tilberede en juleand magen til den her på siderne.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne dummer sig: Bruger 50.000 på Bjerrehuus

Sådan gør du

Anden

Fjern hals og indmad fra andens skrog og skær de yderste vingespidser af. Skyl både udvendigt og indvendigt. Gnid udvendigt og indvendigt med salt og peber.

Fyld anden med halverede bergamotappelsiner. Luk evt. med kødnåle. Gnid et tykt lag saltet smør på hele anden og sæt den på en rist i midten af ovnen med brystet opad. Stil en bradepande med 1 liter vand, vingespidser, hals, andre anderester, løg, æbler og krydderier.

LÆS OGSÅ: Efter ‘Bronuts’ afslutning: Det skal jeg leve af nu

Steg i 1,5 time pr. kilo ved 120 grader, til kødet er mørt (lårene skal sidde lidt løst, når man rykker i dem). Mangler den lidt sprødhed, kan man give den fem til ti minutter under grillfunktion (200 – 225 grader). Overhæld gerne med varmt andefedt, til den har fået lidt mere farve.

Saucen

Fedtet skummes fra væden fra bradepanden. Lav en opbagt sauce på smør, hvedemel og stegeskyen. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Jesper smager gerne til med appelsinskal og gastrique.

LÆS OGSÅ: Realitypar deler glædelig nyhed: Det var ikke planlagt

Rødkålen

Den friske rødkål koges sammen med appelsinskal, kanel, stjerneanis, nelliker, kardemommekapsler, vanilje, brun farin, ribsgelé, sherry, kirsebærvin, løg, æbler, andefedt samt sur hyldebærsaft. Lad det simre i en rum tid.