Irina Olsen (Foto: Janus Nielsen)
Irina Olsen (Foto: Janus Nielsen)

Irina kontaktet af svindler efter otte år: Hun smadrede mig

I en lang Instagramstory åbner Irina op om en gammel oplevelse.

- Jeg fik et interessant beløb ind på min MobilePay, og jeg begyndte bare at grine.

- Jeg kigger på navnet og tænker, det må være en fejl, da jeg nærmest har glemt alt om den her person. Men navnet bragte minder op om en oplevelse, jeg havde for syv-otte år siden. Og tankerne kom bare rullende ind over mig som en tsunami, forklarer Irina.

LÆS OGSÅ: Tina Maria deler stor og glædelig nyhed

Den dårlige økonomi

For at forstå hele historien, skal vi syv-otte år tilbage i tiden. Dengang var Irina et kendt ansigt i realityshows, på den røde løber og i byen, og det er ikke så meget forretning og kontrakter, hun har styr på.

- Dengang var alt stadig supernyt, og jeg havde rigtig meget at lære, forklarer Irina og fortsætter:

- I medierne blev jeg portrætteret rigtig skidt. Der var ekstra negativt ladede ord, når historierne handlede om mig, og der blev ofte brugt bikinibilleder fra min blog, selvom de intet havde med nyheden at gøre. Det var før Instagram, så jeg kunne ikke forklare eller sige fra på samme måde, som jeg kan nå.

LÆS OGSÅ: Linde melder klar: Skal være med i danseprogram

Men noget af det, der prægede perioden endnu mere, var Irinas økonomi. Hun havde svært ved at finde arbejde ovenpå deltagelsen i realityprogrammerne.

- Der var rigtig mange fordomme omkring mig, men også omkring realityprogrammer på det tidspunkt, forklarer Irina, der også har beskrevet perioden i sin bog.

- Jeg begyndte at sige nej til ting, men jeg lærte hen ad vejen. Så da jeg fik muligheden for at være med i en kalender, sagde jeg ja, men tænkte også, at det krævede noget management i form af kontrakt, billedegodkendelse osv.

LÆS OGSÅ: Trods akavet start: Derfor fik Louise en rose

Svindlen

Irina blev lovet 4000 kroner, en kontrakt samt godkendelse af billeder.

- I kan nok godt gætte, hvad der skete, forklarer Irina og fortsætter:

- Jeg fik selvfølgelig ingen af delene. Så da jeg ser kalenderen rundt omkring i butikker, går det op for mig, hvor mange penge, hun kommer til at tjene på mig. Så jeg tyr simpelthen til det eneste, jeg kan ty til: min blog.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-Anna: Det var Oliver, der satte min fødsel i gang

Hvad Irina ikke vidste, var, at personen havde nære kontakter med masser af journalister, der ikke var blege for at køre på hende.

- Jeg blev blandt andet kontaktet af en journalist fra et af de større medier, som bad mig om at tage mit blogindlæg ned, da det ellers ville blive værre for mig - det blev ikke sagt direkte, men det var, hvad der lå mellem linjerne.

LÆS OGSÅ: Irina og Mortens krav: Nej til drama

Klip til i dag:

- I dag får jeg så 3000 kroner på min MobilePay fra den her person, der så skriver, at hun lige har gennemgået sine papirer og set, at jeg da aldrig fik mine penge, griner Irina til kameraet og uddyber:

- Der er gået otte år! Otte! Jeg kommer til at donere pengene til velgørenhed, for så kan de da gøre noget nytte et sted. Og jeg kommer ikke til at sætte ord på personen. Det ville hun nemlig bare elske.

LÆS OGSÅ: Irina åbner op om barndom: Det handlede om at overleve