IKKE SET PÅ TV: Oliver lod sig tabe

I aftenens afsnit af 'Robinson' vandt Amanda Sascha meget overlegent, og det er der en god forklaring på.

Første duel mod 'Robinson'-finalen blev Amanda Sascha og Oliver Lawson, der fik flest stemmer i aftenens ø-råd. De to deltagere skulle teste deres reaktionsevne i en duel, hvor det var afgørende at komme hurtigst til den rigtige farve. Amanda Sascha vandt overlegent sejren, mens Oliver så ud til at være langt væk i sine tanker. Til HER&NU åbner Oliver op og fortæller, hvad der gik galt i duellen.

- Sagen er simpel. Jeg må nok erkende, at jeg er farveblind, griner Oliver, da HER&NU fanger ham over telefonen og fortsætter:

- I afsnittet tidligere valgte jeg også den gule fisk, og der er mange på Instagram, der har skrevet, hvorfor jeg vælger den fisk, der er længst væk, men sagen er, at jeg ikke kunne kende forskel på de andre farver, og gul var den eneste, jeg kunne kende forskel på, fortæller Oliver ærligt.

LÆS OGSÅ: Efter hjemkomsten: 'Robinson'-Oliver gik på knæ

Artiklen fortsætter under videoen af Oliver, der fortæller om 'Robinson'. 

LÆS OGSÅ: Sådan afgøres årets ‘Robinson’-finale 

Da Oliver fandt ud af, at duellen handlede om at komme først på en farve, var han klar over, han havde tabt.

- 80 % af gangene bevægede jeg ikke hånden, og det er helt bevidst. Jeg sagde til mig selv, at jeg ikke gad se dum ud og komme først på grøn, hvis det var rød, vi skulle tage. Jeg er fuldt tilfreds med min ekspedition, og jeg gad ikke se dum ud helt til sidst. Jeg er helt afklaret med at lade mig tabe til Amanda, som jeg synes fortjener at komme videre, fortæller Oliver.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree frygter for synet: Jeg er næsten blind

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Amanda Sascha fortæller om 'Robinson'

Oliver har før ekspeditionen godt vidst, at der var nogle farvenuancer, han ikke kunne kende forskel på, men han har aldrig tænkt, det var et problem.

- Jeg har aldrig tænkt, at jeg var rigtig farveblind, selvom der er eksempler på det. En af mine første biler var en Fiat 500, og da jeg kom hjem med den, kiggede mine forældre på mig og sagde "hvorfor har du købt en mintgrøn bil?", og så flækkede vi af grin, fordi jeg troede, den var hvid. Det var første gang, jeg blev bekendt med, at jeg havde problemer med farverne, forklarer Oliver.

Oliver har ikke tænkt sig at gøre noget ved, at han har svært ved at se farver, og han mener selv, at presset i ekspeditionen og den manglende mad gjorde det værre ude på øen.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann med særlig hyldest til finalen i ‘Den store bagedyst’