Hverdagen har ramt Vinterberg: Jeg tager opvasken

Selvom der nu står en Oscarstatuette og pryder instruktørens hjem, betyder det ikke, at han slipper for de huslige pligter.

Oscarvinderen Thomas Vinterberg og hans hustru, skuespillerinden Helene Reingaard Neumann, var i højt humør til uddelingen af årets Bodilpris.

- Vi har mødtes med nogle af drengene fra 'Druk' og deres smukke koner, vi har fejret Oscar’en med en Sazerac (signaturdrinken i 'Druk', red.). Nogle af os har fået to, sagde en storsmilende og opløftet Thomas Vinterberg, 51, der glædede sig lige så meget til Bodilprisen som til Oscarshowet.

- Jeg synes, at det er vigtigt at være hjemme og se vennerne og mærke den vilde opbakning, vi har fået i Danmark. Det er faktisk helt utroligt, sagde han.

LÆS OGSÅ: Har du undret dig: Derfor hylder Lene Beier kun andenpladsen

Under opholdet i Hollywood havde Thomas sin familie med. Sin ældste datter, Nanna på 25 år, Helene og deres børn, Albert på otte år og Lily på fem et halvt år.

- Vi startede jo med at være i isolation i vores hus derovre, så vi var ret tætte i 10 dage, hvor vi lavede yoga og så film. Vi var ikke rigtigt ude at mærke byen og mærke hypen om 'Druk'. Men efter vi er kommet hjem, er der masser af mennesker, som råber ”Skåååål” efter os, og det er ret fedt. Vi har fået masser af hilsner, så det har været som EM ’92 for os, og det har været dejligt, fortalte Helene Reingaard Neumann, 33, der spiller rollen som Amalie, Magnus Millangs kone i 'Druk'.

- Jeg er jo præst ved siden af, og i alle de år, Thomas og jeg har været sammen, har jeg både arbejdet som præst og skuespiller, og det er dejligt.

Helene Reingaard Neumann var bedårende i dansk design i babydoll-kjolen fra Cecilie Bahnsen tilsat lange øreringe fra Sophie Bille Brahe og glittersko fra Stine Goya (Foto: Klaus Bo Christensen)
Helene Reingaard Neumann var bedårende i dansk design i babydoll-kjolen fra Cecilie Bahnsen tilsat lange øreringe fra Sophie Bille Brahe og glittersko fra Stine Goya (Foto: Klaus Bo Christensen)

LÆS OGSÅ: Efter 21 dage uden hårvask: Kæresten vil beholde krøllerne

Ved Bodilfesten fik 'Druk' tre priser, og Thomas Vinterberg kunne tage de to af dem med hjem for Årets Bedste Film og Årets Bedste Manuskript (sammen med Tobias Lindholm), mens Mads Mikkelsen fik den tredje for Årets Bedste Hovedrolle.

Men selv ikke en Oscar og to Bodil’er ændrer hverdagslivet for Thomas Vinterberg.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær i sorg: Rørende farvel

- Jeg bruger det meste af min tid på at skrive på en tv-serie nu. Men jeg er også blevet nødt til at gå ud med skrald, tage opvasken og vaske tøj, Det er blevet mandag igen, sagde Thomas Vinterberg og tilføjede med et skælmsk smil til Helene:

- Prøv og se, hvad jeg står overfor. Der er ikke så meget at gøre.

- Han skal da bare steppe op, sagde Helene og smilede tilbage til Thomas, inden de gik og fortsatte prisfesten.

LÆS OGSÅ: SMUGKIG: Bodil i krig

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: VinDerberg modtaget af familie og venner