Husker du? Kendte der sprang ud som sangere

Både sportsstjerner, realitystjerner og tidligere royale har forsøgt sig i musikbranchen. Nu åbner realityportalen den gyldne sangskat.

Gennem de sidste mange år har flere kendte danskere forsøgt at slå igennem i musikbranchen. Nogle toppede, men de fleste floppede. Realityportalen er dykket ned i en tidslomme, og vi har fundet de bedste, mest mindeværdige og tåkrummende sange frem til dig.

LÆS OGSÅ: Anna taler ud om utroskab: Det mest ubehagelige jeg har oplevet

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Sarah og Bianca fra ‘Ex on the Beach 7’ leger “Hvem er…” med Realityportalen...

Caroline Wozniaki - Oxygen (2012)

For 10 år siden tog Caroline Wozniacki en tur i studiet og indspillede sangen 'Oxygen'. Formålet med sangen var at rejse penge til danske og polske handicap-OL-deltagere.

Selvom det var i en god sags tjeneste, måtte tennisstjernen dengang stå model til en hel del hån og latterliggørelse fra hele verden.

Sangen blev kaldt 'blondinedum pop' og en 'forfærdelig velgørenheds-single'.

LÆS OGSÅ: Fra forsidefrue til husmor: Det skal Amalie nu

Amalie Szigethy - Du og jeg (2010)

I 2010 udgav den dengang 18-årige Amalie Szigethy sin første single og præsenterede sin nyeste karrierevej.

Med en lidt tung omgang karaoke-singback optrådte hun live i Go'morgen Danmark.

Efter sin optræden på landsdækkende tv, måtte Amalie, ligesom Caroline Wozniacki, indse at danskerne er et kritisk publikum, og at hun måske skulle genoverveje sin fremtid i musikbranchen.

LÆS OGSÅ: Iskold Christie: Holdt sin beslutning skjult for ALLE

Linse Kessler - Stop The Killing (2014)

I 2014 lavede 'Familien fra Bryggen'-dronningen en støttesang til hendes elskede firbenede venner for at sætte fokus på hundeloven.

Linse har aldrig pralet med en vanvittig sangstemme. Hun har noget på hjertet, og det er det vigtigste, ifølge hende.

Det fik danskerne også at høre i 2017, hvor hun udgav sangen 'This is for the ladies' i forbindelse med festivalen Copenhagen Pride i København.

Grevinde Alexandra - Wash me away (2018)

Ligesom Caroline Wozniacki og Linse Kessler, valgte Grevinde Alexandra også at udgive en single i en god sags tjeneste, og det gik hverken værre eller bedre.

Hun udgav singlen 'Wash me away' til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika.

'

LÆS OGSÅ: 'Ex on the Beach'-deltager udsendt for NATO

Sy Lee - Catwalk (2014)

Den dansk-vietnamesiske reality-fyr blev kendt i programmerne som 'Divaer i Junglen' og 'Fristet', men i 2014 hoppede han ud i et nyt musikalsk eventyr.

Han udgav singlen  'Catwalk' og holdt release-party på Park Nightclub i København, hvor flere reality-kendisser dukkede op blandt andre Gustav, Susan K og Sidney Lee.

Sy Lee har også udgivet singlerne 'Fristet', 'Helt alene' og 'Light me up'.

LÆS OGSÅ: Nicolai afslører: Derfor blev jeg så rørt

Boris - Slingshot (2016)

Boris Laursen har flere gange vist, at han er en meget usædvanlig fyr, som ikke er bange for at springe ud i nye projekter.

I 2017 deltog han i 'Paradise Hotel' og i 2019 deltog han i 'Ex on the Beach', men inden sin deltagelse var han allerede kendt fra sociale medier, og derudover havde han udgivet singlen 'Slinghot'.

I dag har han lagt realityprogrammerne og musikken på hylden for at forfølge sin drøm om at blive bodybuilder.

LÆS OGSÅ: WHAT: Sådan foretrækker Philine sin kropsbehåring

Peter Schmeichel - We Can Do It Again (1996)

I 2020 var Peter Schmeichel gæst i 'Morgensang med Philip Faber', og det var muligvis første gang at flere så ham stå bag en mikrofon. Han har dog gjort det før. I 1996 udgav han sangen 'We Can Do It Again' sammen med Gry Trampedach, hvor han rapper i versene.